Samenlive

Samenvijf biedt je de kans om je, naast je reguliere werk, in te zetten als vrijwilliger

Samenvijf Vrijwilligerswerk

.

Heb je het idee dat je meer uit jezelf kunt halen en voor een ander kunt betekenen met vrijwilligerswerk? Eens in de week aan de slag met bijvoorbeeld jongeren of statushouders, gezelschap bieden aan ouderen of je inzetten voor mensen in armoede of eenzaamheid? Maar heb je daar nog tijd voor, naast je werk, gezin, studie en ontspanning? Waarschijnlijk niet. Stel dat je er tijd voor zou krijgen, passend in je huidige werkweek, wat dan?

Vrijwilligerswerk onder werktijd

Bijna 70% van de beroepsbevolking zou graag vrijwilligerswerk willen doen, wanneer hun werkgever dit faciliteert, zo blijkt uit recent onderzoek van Randstad. In maar 12% van de gevallen krijgt een medewerker daadwerkelijk tijd om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen. Zonde, vinden wij.

Samenvijf maakt dit daarom mogelijk voor al haar medewerkers: iedereen krijgt bij ons de kans om naast hun reguliere werk een dag(deel) aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie, met behoud van salaris en vrije tijd. Dat doen we om onze collega’s een completere werkweek te bieden, onze opdrachtgevers te voorzien van geïnspireerde professionals en samen Nederland een stukje mooier te maken.

Vijf redenen om vrijwilligerswerk te doen

Wat het betekent om iedere week, naast je reguliere werk, een dag(deel) bij een maatschappelijke organisatie of project aan de slag te gaan? We geven je vijf goede redenen:

1. Je betekent iets voor een ander en voelt je nog meer actief en betrokken in de maatschappij. Je hebt hierdoor meer zingeving in je werk.
2. Je hebt meer afwisseling in je werkweek en komt zo niet in een vijfdaagse werkweeksleur.
3. Je bouwt een groot netwerk van maatschappelijke organisaties op.
4. Je ontdekt nieuwe talenten blijft en jezelf ontwikkelen.
5. Je doet nieuwe energie en inspiratie op.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!