Tijd voor iets nieuws

Werken bij samenvijf Sociaal domein: Participatie

Of je nu wilt bijdragen aan het bevorderen van participatie van kwetsbare groepen, het ontwikkelen van programma’s voor arbeidsintegratie, of het bieden van ondersteuning aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: bij Samenvijf vind je inspirerende opdrachten in het sociaal domein (Participatie). Op deze pagina vind je meer informatie over Samenvijf en hoe het is om via ons gedetacheerd te zijn. Of je nu net begint in het vakgebied of al jarenlange ervaring hebt, wij bieden boeiende opdrachten en ondersteuning om je professioneel te ontwikkelen.

 

Wet Maatschappelijke Ondersteuning - Samenvijf
Participatie
Wat is de Participatiewet?

De Participatiewet heeft tot doel om mensen met een uitkering, zoals bijstanduitkering of een WW-uitkering, te helpen om aan het werk te komen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Dit gebeurt door middel van verschillende maatregelen en ondersteuning, zoals re-integratie, opleiding en coaching. Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de wet en moeten ervoor zorgen dat mensen met een uitkering kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt en een actieve bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Dit moet je kunnen
Wat zijn de belangrijkste competenties?

Als professional in het sociaal domein, met een focus op participatie, zijn er verschillende belangrijke competenties die je nodig hebt om te kunnen werken in deze sector. Eén van de belangrijkste competentie is empathie, ofwel het vermogen om je in te leven in de situatie van anderen. Daarnaast moet je over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekend probleemoplossend vermogen beschikken. Ook het vermogen om effectief te plannen komt van pas. Bovendien ben je flexibel, kun je goed prioriteiten stellen en beschik je over het vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden en om te gaan met diverse cliënten met uiteenlopende achtergronden en behoeften.

Samenvijf Sociaal Domein Participatiewet
Wet Maatschappelijke Ondersteuning - Samenvijf
Functies
Onze opdrachtgevers

Wij bieden een grote diversiteit aan functies die je kunt vervullen bij verschillende opdrachtgevers. Je kunt via Samenvijf onder andere aan de slag in het sociaal domein als Inkomensconsulent, consulent inburgering, jobcoach of trajectbegeleider.

Bekijk onze vacatures

2
Participatiewet Doelmatigheid

Wil je liever eerst kennismaken met Samenvijf?

Re-integratieconsulent/ Klantmanager werk
HBO
24 uur
Meppel
Trajectbegeleider
24 - 32 uur
Almere

De kernwaarden van Samenvijf

Betrokkenheid

We vinden een persoonlijke benadering, betrokkenheid en open communicatie belangrijk.

Zingeving

Een dag(deel) per week nodigen we je uit om iets goeds te doen voor de maatschappij. Dit zorgt voor een werkweek met meer zingeving en afwisseling, waardoor je geïnspireerd en gemotiveerd blijft.

Ontwikkeling

We bieden uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers en we luisteren naar wat jij belangrijk vindt in je ontwikkeling. Zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak.

Inspiratie

We vinden goed werkgeverschap belangrijk en hechten waarde aan het creëren van een inclusieve en inspirerende werkcultuur. We luisteren graag en laten ons inspireren door jouw kennis en jouw verhaal.

Samenwerken

Bij Samenvijf maken we graag impact. Maar dat kan niet alleen. Door samen te werken krijgen we samen dingen voor elkaar.

Maatschappelijke activiteit - Samenvijf
Detachering met impact
Maatschappelijke activiteiten

Wat Samenvijf net even anders maakt dan andere detacheringsbureaus, is dat wij iedere maand een gezamenlijke vrijwilligersdag organiseren waar we al onze medewerkers voor uitnodigen. Zo ontmoeten onze collega’s uit heel Nederland elkaar en is er veel ruimte voor collegiaal contact en plezier. Samen maken we op deze dag het verschil voor een bijzondere doelgroep. Wil jij je als nieuwe medewerker alleen richten op je detacheringsopdracht? Dat kan: we bieden dit als kans, niet als verplichting.

Opleidingsmogelijkheden
Tijd voor ontwikkeling

Bij Samenvijf luisteren we naar wat jij belangrijk vindt in je ontwikkeling. Ben je toe aan meer verdieping in je huidige functie of een volgende stap in je carrière? We bieden verschillende mogelijkheden om je op te leiden en gaan hier graag met je over in gesprek. Samen werken we aan je loopbaan.

Ontwikkeling - Samenvijf

Andere vakgebieden

Administratie

Vluchtelingenopvang

Burgerzaken

Sociaal domein: WMO

Sociaal domein: Jeugd

Marketing & Communicatie

HRM

Het sollicitatieproces

1

Leuk! Je hebt je droombaan gevonden en gesolliciteerd. Binnen drie dagen nemen wij contact met je op.

2

We leren je graag beter kennen om te kijken of je ambities aansluiten bij Samenvijf.

3

Tijdens een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever bespreek je vakinhoudelijke zaken en neem je een kijkje op je toekomstige werkplek.

4

Hebben we een klik? Dan doen we jou een passend voorstel met mooie arbeidsvoorwaarden.

5

Ben je akkoord met de arbeidsvoorwaarden? Welkom bij Samenvijf! We kijken uit naar een mooie samenwerking.

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!