Tijd voor iets nieuws

Werken bij Samenvijf in de Vluchtelingenopvang

Wil jij een verschil maken in de levens van vluchtelingen door te werken in de vluchtelingenopvang? Ontdek hoe je talenten kunnen worden ingezet om vluchtelingen te ondersteunen en te begeleiden op hun weg naar een nieuw leven.

 

Dit jaar groeit het aantal vluchtelingen in de asielzoekerscentra in Nederland met een derde. Om deze vluchtelingen te helpen aan een veilig onderkomen en zich voor te bereiden op hun toekomst, zijn we op zoek naar professionals. Bij Samenvijf geloven we in de kracht van toegewijde professionals om direct een positieve impact te maken op de samenleving en de levens van vluchtelingen. In dit functiegebied ga je bijvoorbeeld aan de slag als woonbegeleider, casemanager of locatiecoördinator in alle regio’s.

Samenvijfdag Stichting Mano Rotterdam
Werkzaamheden
Werken in de Vluchtelingenopvang

Werken in de vluchtelingenopvang betekent dat je een directe en positieve impact hebt op het leven van mensen in nood. Je biedt onderdak, veiligheid en ondersteuning aan mensen die een moeilijke tijd doormaken en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw leven. Het werken in de vluchtelingenopvang kan uitdagend zijn: je wordt dagelijks geconfronteerd met complexe situaties en problemen.

Wie ben jij
Dit zijn de belangrijke competenties

Werken in de vluchtelingenopvang biedt tal van kansen om je vaardigheden te ontwikkelen. Je leert omgaan met diversiteit, communiceren met mensen uit verschillende culturen, en problemen oplossen in een dynamische omgeving. Goede communicatie is belangrijk voor het opbouwen van vertrouwen en ondersteuning bieden aan vluchtelingen, eveneens als het vermogen om je in te leven in de situatie van vluchtelingen, hun trauma's te begrijpen en hen met respect te behandelen.

COA Vluchtelingenopvang - Samenvijf
Samenvijf vrijwilligerswerk COA
Samenvijf als werkgever
Detacheren met impact

Samenvijf komt voort uit een motivatie om iets goeds te doen voor een ander en zo meer uit jezelf halen. We willen impact maken op de maatschappij en impact op de werkweek van onze medewerkers. Naast je opdracht, bieden we je de kans om vrijwilligerswerk te doen met behoud van salaris en vrije tijd. Zo doorbreek jij je routine en heb je een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Samen zorgen we ervoor dat de maatschappij mooier wordt.

Bekijk onze vacatures

2
Vluchtelingen

Wil je liever eerst kennismaken met Samenvijf?

Locatiemanager opvang vluchtelingen
HBO
32 uur
Nijmegen
Coördinator Leefbaarheid TGO Koudenhoek
HBO
32 uur
Nijmegen

De kernwaarden van Samenvijf

Betrokkenheid

We vinden een persoonlijke benadering, betrokkenheid en open communicatie belangrijk.

Zingeving

Een dag(deel) per week nodigen we je uit om iets goeds te doen voor de maatschappij. Dit zorgt voor een werkweek met meer zingeving en afwisseling, waardoor je geïnspireerd en gemotiveerd blijft.

Ontwikkeling

We bieden uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers en we luisteren naar wat jij belangrijk vindt in je ontwikkeling. Zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak.

Inspiratie

We vinden goed werkgeverschap belangrijk en hechten waarde aan het creëren van een inclusieve en inspirerende werkcultuur. We luisteren graag en laten ons inspireren door jouw kennis en jouw verhaal.

Samenwerken

Bij Samenvijf maken we graag impact. Maar dat kan niet alleen. Door samen te werken krijgen we samen dingen voor elkaar.

Maatschappelijke activiteit - Samenvijf
Detachering met impact
Maatschappelijke activiteiten

Wat Samenvijf net even anders maakt dan andere detacheringsbureaus, is dat wij ons graag maatschappelijk inzetten. Zo organiseren we iedere maand een gezamenlijke vrijwilligersdag waar we al onze medewerkers voor uitnodigen. Zo ontmoeten onze collega’s uit heel Nederland elkaar en is er veel ruimte voor collegiaal contact en plezier. Samen maken we op deze dag het verschil voor een bijzondere doelgroep. Wil jij je als nieuwe medewerker alleen richten op je detacheringsopdracht? Dat kan: we bieden dit als kans, niet als verplichting.

Opleidingsmogelijkheden
Tijd voor ontwikkeling

Bij Samenvijf luisteren we naar wat jij belangrijk vindt in je ontwikkeling. Ben je toe aan meer verdieping in je huidige functie of een volgende stap in je carrière? We bieden verschillende mogelijkheden om je op te leiden en gaan hier graag met je over in gesprek. Samen werken we aan je loopbaan.

Samenvijf Maatschappelijk Detacheren High Five

Andere vakgebieden

Administratie

Burgerzaken

Sociaal domein: WMO

Sociaal domein: Jeugd

Sociaal domein: Participatie

Marketing & Communicatie

HRM

Het sollicitatieproces

1

Leuk! Je hebt je droombaan gevonden en gesolliciteerd. Binnen drie dagen nemen wij contact met je op.

2

We leren je graag beter kennen om te kijken of je ambities aansluiten bij Samenvijf.

3

Tijdens een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever bespreek je vakinhoudelijke zaken en neem je een kijkje op je toekomstige werkplek.

4

Hebben we een klik? Dan doen we jou een passend voorstel met mooie arbeidsvoorwaarden.

5

Ben je akkoord met de arbeidsvoorwaarden? Welkom bij Samenvijf! We kijken uit naar een mooie samenwerking.

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!