Tijd voor iets nieuws

Werken via Samenvijf Sociaal domein: Jeugd

Wil jij kwetsbare jeugd ondersteunen in hun ontwikkeling en een veilige omgeving bieden? Wij bieden mooie kansen voor professionals die een positieve impact willen maken op het leven van jongeren. Of je nu al veel ervaring hebt of net begint in dit vakgebied, wij hebben uitdagende opdrachten bij diverse opdrachtgevers. Ben je klaar voor een mooie carrière in het sociaal domein? Ga via Samenvijf aan de slag in de jeugdzorg en draag bij aan een betere toekomst voor de jeugd.

Sociaal domein Jeugd - samenvijf
Aan de slag binnen het sociaal domein: Jeugd
Wat zijn de belangrijkste taken van een jeugdconsulent?

Ga je aan de slag als jeugdconsulent? Dan krijg je een divers takenpakket met meerdere aandachtsgebieden. Je werkt nauw samen met sociale wijkteams en fungeert vaak als casemanager jeugd. Je belangrijkste taak is om gezinnen verder te helpen door de juiste manier van vraagverheldering toe te passen. Dit houdt in dat je een duidelijk beeld krijgt van de situatie en de behoeften van het gezin. Daarnaast werk je samen met andere medewerkers van sociale wijkteams om een plan van aanpak op te stellen en uit te voeren. Je bent betrokken bij een grote diversiteit aan vragen, van opvoedondersteuning tot het inzetten van specialistische hulp.

Basiskennis en vaardigheden
Welke competenties heb je nodig?

Om als jeugdconsulent aan de slag te gaan, heb je verschillende vaardigheden nodig. Basiskennis en vaardigheden in het sociaal domein zijn essentieel, vooral omdat je werkt met gezinnen die te maken hebben met uiteenlopende problemen. Competenties zoals empathie, communicatievaardigheden, en het vermogen om complexe situaties snel te doorzien, zijn onmisbaar. Daarnaast moet je signalen kunnen herkennen die mogelijk wijzen op dieperliggende problemen, en hierop adequaat kunnen reageren. Als beginnend jeugdconsulent is het ook belangrijk dat je kunt samenwerken met teams die zich bezighouden met de zorg en ondersteuning van jeugd.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning - Samenvijf
dit-ga-je-doen
Stichting Kwaliteitsregister Jeugd
Wat is een SKJ-registratie?

Om te werken binnen jeugdhulpverlening dien je een SKJ-registratie te hebben. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is een register in Nederland voor beroepskrachten en organisaties die werkzaam zijn in de jeugdhulpverlening. Het is opgezet om de kwaliteit van de jeugdhulp te waarborgen en te verbeteren. Het SKJ geeft een overzicht van erkende beroepskrachten en organisaties en bevat informatie over hun kwalificaties.

Bekijk onze vacatures

5
Jeugd

Wil je liever eerst kennismaken met Samenvijf?

Medewerker Jeugdteam
HBO
24 - 32 uur
Ijsselstein
Jeugdconsulent
HBO
32 uur
Amstelveen
Senior Jeugdconsulent
HBO
32 uur
Hellevoetsluis
Casemanager Jongeren Informatie Punt Serviceplein
HBO
24 uur
Alphen aan den Rijn
Casusregisseur Toeslagenaffaire
HBO
32 - 36 uur
Almere

De kernwaarden van Samenvijf

Betrokkenheid

We vinden een persoonlijke benadering, betrokkenheid en open communicatie belangrijk.

Zingeving

Een dag(deel) per week nodigen we je uit om iets goeds te doen voor de maatschappij. Dit zorgt voor een werkweek met meer zingeving en afwisseling, waardoor je geïnspireerd en gemotiveerd blijft.

Ontwikkeling

We bieden uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers en we luisteren naar wat jij belangrijk vindt in je ontwikkeling. Zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak.

Inspiratie

We vinden goed werkgeverschap belangrijk en hechten waarde aan het creëren van een inclusieve en inspirerende werkcultuur. We luisteren graag en laten ons inspireren door jouw kennis en jouw verhaal.

Samenwerken

Bij Samenvijf maken we graag impact. Maar dat kan niet alleen. Door samen te werken krijgen we samen dingen voor elkaar.

Veelgestelde vragen

Samenvijf hanteert de ABU-cao. Deze is hier eenvoudig te downloaden: (https://www.abu.nl/cao/)
Sociale wijkteams zijn een belangrijke schakel in het werk van de jeugdconsulent. Deze teams bestaan uit professionals die zich bezighouden met allerlei sociale vraagstukken. Jeugdconsulenten werken vaak nauw samen met wijkteams om gezinnen vanuit verschillende invalshoeken te ondersteunen en de juiste zorg of hulp in te zetten.
Een jeugdconsulent richt zich op het bieden van begeleiding en ondersteuning aan gezinnen, terwijl een casemanager jeugd doorgaans verantwoordelijk is voor het coördineren van de zorg rondom een jongere of gezin. Beide functies werken vaak samen binnen sociale wijkteams om de juiste hulp te bieden.

Heb je een andere vraag?

Wil je meer weten over wat Samenvijf voor jou kan betekenen? We horen graag van je.

Maatschappelijke activiteit - Samenvijf
Detachering met impact
Maatschappelijke activiteiten

Wat Samenvijf anders maakt dan andere detacheringsbureaus, is de mogelijkheid om iedere maand mee te doen aan een gezamenlijke vrijwilligersdag. We nodigen hier al onze medewerkers voor uit. Zo ontmoeten onze collega’s uit heel Nederland elkaar en maken we samen op deze dag het verschil voor een kwetsbare doelgroep. Lees hier hoe maatschappelijk impact maken jouw werkweek zinvoller maakt!

Detachering sociaal domein
Tijd voor ontwikkeling

Ben jij een ervaren professional binnen het sociaal domein en op zoek naar afwisselend werk? Bij ons kun je via detachering aan de slag in diverse projecten, waar jouw expertise echt het verschil maakt. We bieden verschillende mogelijkheden om je op te leiden en gaan hier graag met je over in gesprek. Samen werken we aan je loopbaan. Of je nu een jeugdconsulent, Wmo-specialist, of lid van een sociaal wijkteam bent, wij bieden je de mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden in te zetten bij verschillende organisaties. Dit geeft je niet alleen zekerheid van een vaste baan, maar ook de kans om jezelf continu te ontwikkelen binnen uiteenlopende uitdagingen. Sluit je aan bij Samenvijf en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het sociaal domein.

Ontwikkeling - Samenvijf

Andere vakgebieden

Schuldhulpverlening

Klantenservice

Maatschappelijk Werk

Administratie

Vluchtelingenopvang

Burgerzaken

Sociaal domein: WMO

Sociaal domein: Participatie

Marketing en Communicatie

Het sollicitatieproces

1
Sollicitatie

Leuk! Je hebt je droombaan gevonden en gesolliciteerd. Binnen drie dagen nemen wij contact met je op.

2
Eerste gesprek

We leren je graag beter kennen om te kijken of je ambities aansluiten bij Samenvijf.

3
Gesprek bij opdrachtgever

Tijdens een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever bespreek je vakinhoudelijke zaken en neem je een kijkje op je toekomstige werkplek.

4
Arbeidsovereenkomst

Hebben we een klik? Dan doen we jou een passend voorstel met mooie arbeidsvoorwaarden.

5
Gefeliciteerd

Ben je akkoord met de arbeidsvoorwaarden? Welkom bij Samenvijf! We kijken uit naar een mooie samenwerking.

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!