Samenlive

Samenvijf = Anita

wmo consulent gemeente Haarlemmermeer - Samenvijf

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Anita, die via Samenvijf werkt als Wmo-consulent bij gemeente Haarlemmermeer.

We zijn heel benieuwd: Hoe ben je bij Samenvijf terechtgekomen?
”Via Samenvijf kreeg ik in februari deze leuke opdracht in mijn schoot geworpen bij de gemeente Haarlemmermeer. Ondanks dat ik weinig Wmo-ervaring heb (maar wel heel veel andere relevante ervaring) kon ik aan de slag. Zo’n mooie kans deze ervaring uit te breiden en aan te tonen dat dit vak op mijn lijf is geschreven. Ik riep: ‘Gooi me maar in het diepe’. En zo geschiedde.”

Je werkt als Wmo-consulent bij gemeente Haarlemmermeer.  Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?
”Ik neem jullie mee in een werkdag van een wmo-consulent:
Om 09.15 uur kom ik aan bij mijn eerste huisbezoek. Ik ben iets te vroeg, mevrouw komt net thuis van een ochtendrondje met de hond. Ze zet koffie en vertelt over haar beperkingen en het overlijden van haar man, niet zo lang geleden. Ze laat me een van haar hobby’s zien, een kunstwerkje gemaakt van kraaltjes van een afbeelding van haar man. Ze vertelt dat ze graag zelfstandig bij haar kinderen met kleinkinderen op bezoek zou gaan, vooral ’s avonds, zodat ze niet alleen te hoeven eten. Dat vindt ze het lastigst. Door haar beperkte zicht kan ze niet autorijden of fietsen en het OV is geen optie, want te ver en lastig met beperkt zicht. Ik besluit een pas voor de regiorijder aan te vragen. We zeggen gedag en ik vertrek om op tijd te zijn voor mijn tweede huisbezoek.”

Anita vertelt over het tweede huisbezoek: ”Het is een echtpaar in een senioren appartementencomplex. Ook hier is een pas voor de regiorijder gewenst, vooral voor mevrouw, zodat zij ondanks haar lichamelijke beperkingen, los van haar man, die ook van alles mankeert, maar nog wel auto rijdt, haar eigen ding kan doen.”

Dan vertrekt Anita naar het gemeentehuis in Hoofddorp om daar wat te werken. ”In mijn mail vind ik drie verslagen retour van mijn buddy. Deze zijn van onze huisbezoeken van gister voor huishoudelijke ondersteuning. Ik verwerk haar aanpassingen en verstuur ze naar de inwoners.”

Om 15 uur is haar laatste huisbezoek in Hoofddorp. ”Er speelt behoorlijk wat in dit gezin dat ik ga bezoeken. Bij aankomst vertelt mevrouw over de psychische belemmeringen die dit gezin met twee pubers ervaart. Verlenging van de huishoudelijke ondersteuning is zeker nodig de aankomende tijd. Het gesprek put mevrouw uit dus we maken het niet langer dan nodig is. Tegen 16 uur spring ik op de fiets voor een natte tocht naar het station. In de tram krijg ik nog een telefoontje van een dochter die maandag toch niet bij het gesprek met haar moeder kan zijn. Ik beloof haar morgen terug te bellen om een nieuw huisbezoek in te plannen. Morgen werk ik thuis: dan doe ik 2 telefonische intakes, werk ik direct verslag hiervan uit en van die drie bezoeken van vandaag. Dan plan ik nieuwe bezoeken in voor volgende week en ga ik ook maar eens kijken welke ondertekende verslagen ik terug heb gekregen van inwoners om te beschikken.”

Welk van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Ik ben pro-actief, behulpzaam en een echte doorzetter.”

Wat betekent zingeving voor jou?
”Iets positiefs bijdragen.”

Lees hier ook het verhaal van onze collega Sanne.o

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!