Samenlive

Hoe maatschappelijk impact maken je werkweek zinvoller maakt

Hoe maatschappelijk impact maken je werkweek zinvoller maakt

Als we nadenken over onze loopbaan, gaat het vaak om financiële stabiliteit of professionele ontwikkeling. Maar er is een aspect dat de laatste jaren steeds belangrijker wordt voor sollicitanten: maatschappelijke impact.

Zinvolle werkweek

Recent onderzoek toont aan dat een groeiend aantal sollicitanten maatschappelijke impact als een cruciale factor beschouwt bij hun volgende carrièrestap. Deze trend is niet alleen relevant voor degenen die op zoek zijn naar een nieuwe baan; het kan ook een hulpmiddel zijn voor mensen die hun huidige baan zinvoller willen maken.

Het idee is simpel: door maatschappelijk impact te maken, geven we betekenis aan ons werk. En dat kan van alles zijn: het helpen van kwetsbare gemeenschappen, het ondersteunen van duurzame initiatieven of het opzetten van programma’s die mensen in nood helpen. Het punt is dat onze acties niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen van waarde zijn.

Voor sommige mensen is de motivatie om maatschappelijk impact te maken inherent aan hun werk; denk aan maatschappelijk werkers, gezondheidswerkers en leerkrachten. Maar voor veel anderen is het een toevoeging, iets extra’s dat hun werkweek zinvoller maakt.

Lees ook: Waarom vrijwilligerswerk een prominente plek op je cv verdient

Samenvijf: detacheren met impact

Dit is waar Samenvijf het verschil probeert te maken. Sinds de oprichting in 2017 heeft Samenvijf altijd de waarde van maatschappelijke betrokkenheid benadrukt. We bieden medewerkers de mogelijkheid om hun reguliere werkzaamheden te combineren met vrijwilligerswerk voor een maatschappelijke organisatie in de buurt. Deze keuze maakt het mogelijk om niet alleen je baan, maar ook je tijd en vaardigheden in te zetten voor een goed doel.

Het maken van maatschappelijke impact heeft voordelen die verder gaan dan een gevoel van voldoening. Het kan ook je netwerk vergroten, je perspectief verbreden en je helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. En niet te vergeten: het kan je werk zinvoller maken, waardoor je gemotiveerder en gelukkiger wordt.

Heb jij interesse om naast je baan vrijwilligerswerk te doen met behoud van salaris en vrije tijd? Bekijk hier onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!