Samenlive

Koken voor mensen met een visuele beperking bij Bartiméus

Bartimeus koken Samenvijfdag vrijwilligerswerk

Bij Samenvijf is het onze missie om een positieve impact te maken, en onze recente Samenvijfdag bij Bartimeus in Doorn was daar een prachtig voorbeeld van. Tijdens deze betekenisvolle middag hebben we ons vrijwillig ingezet om voor de bewoners een heerlijke lunch te bereiden, inclusief versgemaakte soep en diverse sandwiches.

Samenvijf bij Bartimeus

Bartimeus wil er voor zorgen dat alle mensen die slechtziend of blind zijn in Nederland het leven kunnen leiden dat bij hen past. Ze zijn er voor alle mensen met een visuele beperking, van alle leeftijden en in alle levensfases. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd door het team van Bartimeus. De bewoners waren druk bezig: er werd gebreid, geschilderd en sieraden gemaakt. Leuk om te zien dat de bewoners zo veel ruimte krijgen voor creativiteit en dat ze zich niet laten beperken door het feit dat ze weinig tot geen zicht hebben.

Nadat we kennis hadden gemaakt met de bewoners doken Robin, Mylene en Mireille met een flinke dosis enthousiasme de keuken in. Er moest ten slotte nog verse soep worden gemaakt! Op het menu? Diverse sandwiches en verse pompoensoep en tomatensoep. Terwijl de soep op het vuur stond te pruttelen, werden er sandwiches gesmeerd en ook nog knakworstjes in bladerdeeg gemaakt.

Bartimeus Samenvijfdag Vrijwilligers
Mireille snijdt tomaten voor de sandwiches
Bartimeus Samenvijfdag Vrijwilligers
Mylene snijdt knoflook voor de soep

Zet je in als vrijwilliger

Na het voorbereiden van de lunch, mochten we samen met de bewoners aan tafel. Dit leverde mooie gesprekken op. Yannick werkt bij Samenvijf als accountmanager en vertelt wat het voor hem betekent om zich naast zijn werk, geregeld vrijwillig in te zetten op de gezamenlijke Samenvijfdagen: ”Ik vond heel bijzonder om te zien hoe mensen ondanks hun visuele beperking op verschillende manieren te werk gingen om kunst te maken. Het is verbazingwekkend hoe iemand met beperkt zicht zich toewijdt aan een gedetailleerd werk zoals het versieren van een doos met mozaïek. Het inspireerde mij. Na het creative uurtje gingen we lunchen. Hier heb ik genoten van de gezellige sfeer die er was en hoe de bewoners zichtbaar genoten van het samenzijn. Tot slot heb ik veel bewondering voor de werknemers van Bartimeus. Ze hebben ons heel hartelijk ontvangen op de vrijwilligersdag en hebben ons goed geholpen om de dag vlekkeloos te laten verlopen.”

Bartimeus Yannick vrijwilligerswerk - Samenvijf
Yannick is klaar om de soep en sandwiches uit te serveren aan de bewoners.

Samenwerken met Samenvijf

Na afloop van de lunch keken we terug op een zeer geslaagde dag. Het was een mooie ervaring om verbindingen te maken met de bewoners en de impact te voelen die we hebben gemaakt. We kijken uit naar nog veel meer gezamenlijke Samenvijfdagen in de toekomst, wetende dat elke keer dat we ons inzetten, we een verschil maken.

Werk jij bij een zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie en wil jij dat Samenvijf langskomt? Neem contact met ons op via info@samenvijf.nl

Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!