Deze vacature is met succes ingevuld.
Procesregisseurs Jeugd bij gemeente Breda geven mede uitvoering aan het primaire proces binnen het team. Je wordt op basis van deskundigheid ingezet op casuïstiek waarbij er noodzaak is voor het voeren van procesregie. Het betreft situaties waarbij sprake is van complexe vraagstukken bij meervoudige problematiek en veiligheidscasuïstiek. Als procesregisseur jeugd heb je een verbindende rol in de samenwerking met het netwerk en de ketenpartners om snel tot passende oplossingen te komen. In lijn met je rol als procesregisseur is het van belang dat je het proces centraal zet en blijft zetten. Kijk wat er moet gebeuren op het niveau van proces, onderlinge relaties en individuele belemmeringen.
Wat ga je doen?
1. Onderzoek bij complexe meervoudige casuïstiek en daarop passende specialistische ondersteuning inzetten.
Onderzoek doen binnen de wettelijke termijn van 8 weken, een besluit nemen en zorg toekennen of afwijzen:
Dossieronderzoek binnen complexe, meervoudige casuïstiek op basis van aangeleverde informatie en verzamelen van ontbrekende informatie.
Integrale hulpvraag/hulpvragen vaststellen, zowel op het gebied van jeugdhulp als daarbuiten, om de juiste hulp in te roepen. Deze integrale vraagverkenning waar nodig bespreken in de casuïstiekbespreking met collega Procesregisseurs Jeugd en gedragswetenschapper.
In kaart brengen van de problematiek en/of beperkingen en mate van eigen kracht (zelfredzaamheid) en draagvlak toetsen.
Gevoelige onderwerpen bespreekbaar maken en omgaan met situaties waar agressie plaatsvindt.
De stappen in het proces van besluitvorming navolgbaar vastleggen in het dossier.
Het nemen van rechtmatige en doelmatige beslissingen voor alle maatwerkdienstverlening:
Het toe- of afwijzen van een verzoek voor inzet specialistische jeugdhulp, zowel bij Zorg in Natura (ZiN) als bij een persoonsgebonden budget (pgb).
Opdrachtgeverschap toepassen vanuit gemeente naar een meervoud aan zorgaanbieders passend bij de complexiteit.
Het signaleren van situaties waar de hulpverlening stagneert en opschalen met als doel het forceren van een doorbraak.
Kernbesluitvorming (bijv. crisis- of uithuisplaatsing) volgens protocol en werkafspraken/richtlijnen (afwegingskader) in samenwerking met Jeugd Adviesteam (JAT) en Procescoördinator Jeugd.
2. Voeren van procesregie
Multidisciplinair werken:
Zorgdragen voor een totaalbeeld van de situatie en de aanwezigheid van de noodzakelijk betrokken partijen.
Het bewerkstelligen van het tot stand laten komen van één gezamenlijk plan, waarbij taken en verantwoordelijkheden worden belegd bij de juiste partijen (positioneren). Daarbij worden duidelijke smart doelen door jou geformuleerd en vastgelegd net als afspraken over hoe de regie binnen het gezin is of wordt geborgd.
Faciliteren van de samenwerking tussen professionals of meerdere organisaties en sturen op het resultaat van de ondersteuning.
Sturen op de uitvoering van het plan en vastgestelde doelen en waar nodig bijsturen in het proces (toetsen voortgang plan).
De regie pakken, besluiten nemen en verantwoordelijkheden delegeren ten behoeve van het kind, ook daar waar niet alle partijen dezelfde visie delen.
Procesregie bij Uniform Hulp Aanbod, regie houdende functie in de samenwerkingsdriehoek tussen rechtbank, Raad voor de Kinderbescherming en gemeente in complexe scheidingscasuïstiek.
Als eindverantwoordelijke ten aanzien van “zicht op veiligheid”, volgens geldende richtlijnen, veiligheidscasuïstiek actief monitoren met alle betrokken partijen.
3. Zicht hebben op en borgen van de veiligheid.
Risicotaxatie:
Risico’s in kaart brengen die de ontwikkeling en/of veiligheid van het kind bedreigen.
Afwegen of de veiligheid binnen de mogelijkheden van het vrijwillig kader nog geborgd kan worden en waar nodig verzoek tot onderzoek (VTO) indienen bij het Kr8 collectief (jeugdbeschermingstafel) en/of verzoek tot gesloten plaatsing indienen bij de Rechtbank.
Bereikbaarheidsdiensten:
Als team Procesregisseurs Jeugd tijdens kantooruren verantwoordelijk voor bereikbaarheid en inzetbaarheid in crisissituaties aangaande onveiligheid, onder andere gemeld door CJG of Veilig Thuis.
4. Sturen op kwaliteit.
Gesprekken voeren met kind en/of gezin en aanbieders over de ingezette ondersteuning en verbetervoorstellen doen en besluiten nemen voor het vervolg.
De procesregisseur richt zich op één of meerdere aandachtsgebieden waarin men, als expert, vraagbaak kan zijn voor directe collegas, alsook een actieve rol heeft door input te leveren ten aanzien van ontwikkelingen en projecten binnen de keten (maar mogelijk ook daarbuiten).
Samenvijf: detacheren met impact
Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken: we bieden je uitdagend werk bij onze opdrachtgevers en geven je daarnaast iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreek jij je routine en heb je een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Samen zorgen we ervoor dat de maatschappij nog mooier wordt. We vertellen je er graag meer over.
We geven je de tijd om iets goeds te doen bij een maatschappelijke organisatie in jouw regio met behoud van salaris (lees meer)
We vinden een persoonlijke benadering en open communicatie belangrijk. Je staat er op je opdracht nooit alleen voor
Je wordt onderdeel van Samenvijf. We scoren een 8,9 op medewerkerstevredenheid (het is hier dus écht leuk! 😉)
We focussen op (werk)geluk, persoonlijke groei en geven je de kans om je als professional verder te ontwikkelen bij opdrachtgevers
Een aantrekkelijk salaris, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en genoeg vakantiedagen om weer helemaal op te laden
Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken: we bieden je uitdagend werk bij onze opdrachtgevers en geven je daarnaast iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreek jij je routine en heb je een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Samen zorgen we ervoor dat de maatschappij nog mooier wordt. We vertellen je er graag meer over.
We ontvangen graag je cv en motivatiebrief voor 06-03-2024.
Wil je eerst meer weten over deze vacature of over Samenvijf? Neem contact op met Marc via marc@samenvijf.nl of 06-26708599.
Sluit de vacature nog niet helemaal aan op jouw profiel? Neem contact met ons op via een open sollicitatie.
We ontvangen graag je cv en motivatiebrief voor 06-03-2024.
Wil je eerst meer weten over deze vacature of over Samenvijf? Neem contact op met Marc via marc@samenvijf.nl of 06-26708599.
Sluit de vacature nog niet helemaal aan op jouw profiel? Neem contact met ons op via een open sollicitatie.
Leuk! Je hebt je droombaan gevonden en gesolliciteerd. Binnen drie dagen nemen wij contact met je op.
We leren je graag beter kennen om te kijken of je ambities aansluiten bij Samenvijf.
Tijdens een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever bespreek je vakinhoudelijke zaken en neem je een kijkje op je toekomstige werkplek.
Hebben we een klik? Dan doen we jou een passend voorstel met mooie arbeidsvoorwaarden.
Ben je akkoord met de arbeidsvoorwaarden? Welkom bij Samenvijf! We kijken uit naar een mooie samenwerking.
Stuur ons een appje! of mail ons hier
Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!