Samenlive

Samenvijf = Willemijn

Willemijn Bestuurssecretaris - Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Dit keer is de beurt aan Willemijn, die via Samenvijf werkt als Bestuurssecretaris bij het IVOM in Utrecht. Naast haar werkzaamheden heeft Willemijn zich eigenlijk altijd ook vrijwillig ingezet voor diverse organisaties, veelal (jeugd)zorg gerelateerd. Op dit moment concentreert zich dat vooral op (mantel)zorg.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
“Via mijn netwerk ben ik goed op de hoogte van de vraag naar bestuurssecretarissen. Van daaruit zag ik een vacature via Samenvijf die mijn aandacht trok. Toen ik het gedachtegoed en de visie van Samenvijf las, voelde dat eigenlijk heel goed en heb ik gereageerd. In het daaropvolgende persoonlijke gesprek werd alleen maar bevestigd dat het een fijne club met mensen is, waar ik mij thuis voel. Echte betrokkenheid bij mensen en maatschappelijke diensten en onderwerpen kun je roepen, maar Samenvijf maakt dit ook waar. En dat vind ik mooi.
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
“Hoewel bij bestuurssecretarissen vaak wordt gevraagd om een juridische achtergrond en/of opleiding in de bestuurskundige kant, gaan er steeds meer geluiden op dat dit geen must hoeft te zijn. En ik ben het daar roerend mee eens. Zelf heb ik een communicatie achtergrond en die komt enorm van pas. Iedere keer weer. Daarnaast is nieuwsgierigheid in mensen en organisaties en oprechte interesse in wat hen echt drijft belangrijk. Ook de combi van inhoud en ondersteunen is mooi en past mij goed.”
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
“Ik krijg veel energie van gezelligheid met en voor mensen. Uitgebreid lekker koken is een hobby van mij, dus de combinatie van etentjes verzorgen en mensen samenbrengen is belangrijk voor mij. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan een tafel vol mensen die ik lief vind, die lekker aan het genieten zijn van het eten dat ik heb gekookt, vooral Indonesisch of Thais, maar ook Italiaans en Frans kook ik graag. Ook van muziek (samen maken met anderen, luisteren en beleven) word ik blij. En van films kijken met mijn lief. Van lekker wandelen, spelen en knuffelen met ons hondje Bobbie krijg ik veel energie; zelfs als het heel vroeg en stil is buiten.”

Lees hier ook het verhaal van onze collega Dyanti

Wie inspireert jou?
“Soms zijn het bekende filosofen, schrijvers of muzikanten (tekst en muziek), maar een persoonlijk verhaal kan ook enorm inspireren en raken. Of dat nu van iemand is die bekend is, die ik zelf ken of juist helemaal niet. De grote gemene deler in mensen en verhalen die inspireren en raken is dat het om mensen gaat en waar zij op een bepaald moment vervuld van zijn. In alle mooi- en lelijkheid die het leven kent. En enorme veerkracht die mensen hebben. De spreuken van 365 dagen Omdenken en van Loesje kan ik overigens ook vaak erg waarderen.”
Wat betekent zingeving voor jou?
“Zingeving betekent voor mij iets voor een ander kunnen betekenen en mensen samen brengen.”
Ook werken via Samenvijf? Bekijk hier onze vacatures

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!