Samenlive

Samenvijf = Dyanti

Webredacteur - Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Dit keer is het de beurt aan Dyanti, die via Samenvijf werkt als webredacteur bij gemeente Rotterdam. 
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
“De werkgever bij wie ik werkte was failliet gegaan. Dat was zowel een vloek als een zegen. Ik voelde al een tijdje dat ik iets wilde gaan doen wat meer betekenis gaf. En toen kwam ik de vacature webredacteur bij gemeente Rotterdam tegen op de website van Samenvijf. De functie voldeed aan al mijn wensen. Mijn achtergrond ligt in de psychologie, maar ik heb ook altijd plezier gehad in schrijven en alles wat met taal te maken heeft. Hoe krijg je mensen in beweging met woorden? In taal schuilt stiekem veel psychologie. Als webredacteur ben je veel bezig met mensen en het begrijpen van hun belevingswereld. Ik denk dat het vak me daarom goed ligt.
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
“Mijn werk vraagt een bepaalde mate van creativiteit en inlevingsvermogen. Ik moet weten wie mijn collega’s zijn, wie ‘de Rotterdammer’ is en hoe zijn of haar wereld eruit ziet. Daarnaast moet ik soms creatieve manieren vinden om iets gedaan te krijgen. Verder ben ik vrij precies in mijn werk en houd ik van dingen oplossen. Ik heb eigenaarschap over mijn werkzaamheden en kan tegelijk ook altijd bij mijn collega’s terecht als ik op zoek ben naar co-creatie of inspiratie. Dat is een hele fijne wisselwerking.”
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
“Ik ben graag buiten in het park, bos of natuurgebied. Mijn weekenden breng ik het liefste door met vriendinnen of familie. Verder heb ik een blog waar ik over kruiden en hun onbenutte potentieel schrijf. De natuur is van grote invloed op hoe we ons voelen en dat is iets waar ik me eindeloos mee bezig kan houden.”

Lees hier ook het verhaal van onze collega Jos.

Dyanti Webredacteur - Samenvijf
Wie inspireert jou?
“In iedereen met wie ik een goed gesprek heb zie ik wel iets wat ik zelf ook zou willen kunnen. Dat kunnen vrienden zijn, maar ook collega’s. Of mensen die ik één keer heb gezien op een feestje. Mijn zoontje inspireert mij de laatste tijd ontzettend. Hij is zo zichzelf en zich totaal niet bewust van het concept dat mensen iets van je kunnen vinden. Hij valt en staat weer op. Schreeuwt de boel bij elkaar uit frustratie. Gooit met stukken Duplo die niet in elkaar willen. En doet dit net zolang tot er weer wat nieuws geleerd moet worden. Wat de buitenwereld ziet als complete chaos, is voor hem niet meer dan logisch en noodzakelijk. Prachtig vind ik dat. Want aan de andere kant van het spectrum heb je mij: veeleisend en voorzichtig. Geen fouten maken. Als ik het maar goed doe. Terwijl: is leren niet per definitie buiten de lijntjes kleuren? En moeten we dat juist niet meer omarmen? Stof tot nadenken…”
Wat betekent zingeving voor jou?
“Zingeving betekent voor mij dat ik mijn energie gebruik om de wereld een stukje mooier te maken. Dat ik bijdraag aan iemands geluk. Het kan zo klein zijn als iemand laten lachen, maar als het meer is, graag. Dat ik ook op werk iets doe wat betekenis geeft maakt me een gelukkig mens.”
Ook werken via Samenvijf? Bekijk hier onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!