Samenlive

Samenvijf = Jos

Arbocoördinator Jos - Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Dit keer is het de beurt aan Jos, die via Samenvijf werkt als arbocoördinator bij gemeente Noardeast-Fryslan. Naast zijn werkzaamheden als arbocoördinator, zet Jos zich ook wekelijks vrijwillig in als chauffeur bij de dagbestedingsopvang.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
Ik heb 21 jaar gewerkt in de functie van arbo/gezondheid coördinator bij de Friesland Zorgverzekeraar. Binnen dit bedrijf heb ik mooie werkzaamheden kunnen doen, en mij dienstbaar kunnen maken voor collega’s en bedrijfsvoering. In 2019 is de Friesland Zorgverzekeraar gefuseerd met Achmea en werd mijn functie overbodig. Ik heb een poosje van vrije tijd mogen genieten, maar het begon toch weer te kriebelen om mezelf weer binnen de wereld van arbeidsomstandigheden bezig te houden. Zo ben ik op zoek gegaan naar een passende functie en een aansprekende werkgever en ben ik terecht gekomen bij Samenvijf: een detacheringsbureau met een gezonde maatschappelijke kijk en uitstraling als het gaat om werk en sociaal-maatschappelijke dienstbaarheid.
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
“Veiligheid, gezondheid en welzijn binnen bedrijven kan altijd beter. Ik heb mij mijn hele werkzame leven bezig gehouden met het zoeken naar een balans tussen wettelijke voorschriften, toepasbaarheid, maatwerk en een gezonde werkomgeving. Ik kan zeggen dat dit vak voor mij een passie is geworden en alles samenkomt binnen de functie van arbocoordinator. Leergierigheid, sociaal gevoel, verbeteringsgericht en omgaan met mensen, dat zijn belangrijke eigenschappen als je werkzaam bent binnen mijn vakgebied. Als je het hebt over snelle veranderingen binnen een vakgebied, dan is dat wel binnen de wereld van arbo. Ik kom in de uitvoering van mijn werkzaamheden vaak voor uitdagingen te staan die ik niet uit de weg ga (nog een eigenschap).”

Lees hier ook het verhaal van onze collega Rudmer.

Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
“Ik ben vanaf mijn 14e jaar al helemaal gegrepen door het digitaal vliegen met grote Airline vliegtuigen. Nu ik bijna 64 jaar ben, heb ik een eigen simulator gebouwd op basis van het Boeing model B737/800. Hier vlieg ik mijn vrije tijd de hele wereld mee rond. Dat geeft mij energie. Hiernaast houd ik mij bezig met de kweek van oude appel en peer rassen, zijn mijn kleinkinderen erg belangrijk, zing ik in een koor en lees ik veel over de Tweede Wereldoorlog. Genoeg lijkt mij om een avondje vol te praten.”
Wat betekent zingeving voor jou?
“In de eerste plaats mijn gezin natuurlijk en de kleinkinderen. Hiernaast omgaan met mensen (het hele brede aanbod) en mij dienstbaar maken als dat nodig is. Zo zet ik mij wekelijks in als vrijwilliger waarbij ik medewerkers van een dagbestedingsopvang heen en weer rijd. Ik ben gek op de sociale gesprekken onderling. Ik vind het heel fijn dat ik bij Samenvijf de kans krijg om dat te doen met behoud van vrije tijd en salaris. Ik zet mijn ondersteuning ook graag op de achtergrond in om mensen te helpen. Mijn motto daarbij is: verbeter de wereld en begin bij jezelf!”
Ook werken via Samenvijf? Bekijk hier onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!