Samenlive

Samenvijf = Roos

Roos Recruiter Samenvijf

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze nieuwe collega Roos, die sinds juli 2023 bij Samenvijf werkt als recruiter.

Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
”Ik werd via LinkedIn benaderd door Marc met de vraag of ik open stond voor iets nieuws. Hij vertelde daarbij dat Samenvijf zich graag maatschappelijk inzet, dat leek me interessant. We hadden al snel een digitale kennismaking gepland en als snel daarna een tweede gesprek op kantoor in Amsterdam.”

Welke opleiding heb je gevolgd en wat is je daarvan het meeste bijgebleven?
Ik heb de opleiding Business Studies gevolgd aan de Hogschool Inholland. In de twee jaar van de studie leer je alles wat te maken heeft met business (financiën, marketing, management etc) en de laatste twee jaar heb ik me alleen gefocust op het stukje hrm.”

”Wat mij het meest is bijgebleven, is dat je nooit te oud bent om te leren en dat er weinig mensen zijn die écht weten wat ze willen worden. In de laatste twee jaar van de studie ben je bezig met de vervolgstappen na je studie, maar ik denk dat er uit mijn klas maar één iemand was die écht wist wat hij na de studie wilde gaan doen. Voor mij is het ook nog een zoektocht naar wat bij mij past, maar ik ben blij met een goede start bij Samenvijf.

Je werkt nu als recruiter. Waarom heb je hiervoor gekozen?
”Eerlijk gezegd leek recruitment mij in eerste instantie niet zo leuk. Ik hoorde altijd dat het heel commercieel was en dat veel bedrijven ook met targets werken, dat is niets voor mij. Ik wil echt een band creëren met de mensen die ik spreek, en ze niet zien als een product of nummertje. Bij Samenvijf gaat het gelukkig anders en houden ze juist van het persoonlijke contact. We willen weten wie je bent, wat je leuk vindt en wat je drijft om zo een passende baan te kunnen vinden. Ook als we eenmaal die leuke baan voor je gevonden hebben, blijven we graag op de hoogte van hoe het gaat. Recruitment zal altijd een tikkeltje commercieel blijven, maar op deze manier past dat wel bij mij.”

Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Ik hoor vaak dat ik goed kan luisteren: iets dat ik veel moet doen in mijn werk als recruiter. Ik denk dat oprecht luisteren en de ander proberen te begrijpen erg belangrijk is in mijn baan: zo creëer je vertrouwen en kun je de kandidaat het beste helpen. Voor veel mensen kan solliciteren best wel spannend zijn!”

Roos Paardrijden
Paardrijden

Lees hier ook het verhaal van onze collega Jeannine.

Wie inspireert jou? 
”Mijn zus inspireert mij het meeste. Ze durft veel en neemt vaak een grote sprong in het diepe. Het gaat haar zeker niet altijd gemakkelijk af, maar ze krijgt wel vaak iets voor elkaar. Ik heb daar zelf wat meer moeite mee. Ik durf niet altijd achter mijn dromen aan te gaan en zou willen dat ik soms wat meer van haar had.”

Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Ik heb mijn eigen paard waar ik na zeven jaar nog steeds met veel plezier naar toe ga. Lekker buiten zijn met de beestjes geeft mij veel energie! Ook leuke dingen doen met vrienden en familie vind ik erg leuk. Het allerliefst in combinatie met eten ;-). Ik hou van uiteten gaan en nieuwe restaurantjes uitproberen. De Italiaanse keuken blijft wel mijn favoriet. Een zonsondergang op het strand kan ook mijn dag goed maken. Ik kom graag op het strand voor een wandeling langs de zee. Dan kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken.”

Wat betekent zingeving voor jou?
”Het gekke is dat ik hier nooit eerder bij heb stilgestaan. Ik denk dat dit alles is waar ik energie uit haal en van genieten. Zoals bijvoorbeeld plekken bezoeken, veel in de natuur zijn, de kleine dingen vieren en met mijn vrienden en familie zijn. Werk is natuurlijk een groot deel van je leven en daarin vind ik het belangrijk dat je jezelf kan zijn, een leuk team om je heen hebt en jezelf kan blijven ontwikkelen en uitdagen.”

Ook aan de slag via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!