Samenlive

Samenvijf = Richard

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van onze collega Richard die via Samenvijf werkzaam is als HR adviseur.

“Wat ik echt belangrijk vind? Mensen met elkaar verbinden! En dat is waar het in Human Resource Management (HRM) om draait. Natuurlijk is verbinding belangrijk voor de organisatie, maar uiteindelijk is het minstens zo belangrijk voor de medewerkers. Inmiddels werk ik al 25 jaar als HR-adviseur, en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Afgelopen twee jaren waren relatief rustig qua werk, in die tijd heb ik met veel plezier bij de politie gewerkt. Helaas stopte deze opdracht, maar toen kwam ik in contact met Samenvijf. Het contact met Samenvijf voelde goed en al snel had Marc Mosheuvel een tijdelijke opdracht voor mij gevonden bij de NS. Privé gezien was het wat turbulenter. Na een scheiding kreeg het leven een andere wending, ineens ben je alleenstaande vader. Pittig, maar het is toch gelukt. Verder is mijn oudste zoon begonnen op het voorgezet onderwijs en mijn jongste zoon is naar groep 5 van het basisonderwijs gegaan.

“Door externe factoren zoals de politiek, arbeidsrecht en demografische ontwikkelingen in acht te nemen kun je veel eerder inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt.”

 Momenteel werk ik aan een opdracht bij Samenvijf intern. Samen met managers Frans en Marc kijk ik waar de kansen liggen op de markt. Ik vind het belangrijk om als HR-adviseur niet alleen naar de interne organisatie te kijken, maar ook daarbuiten. Door externe factoren zoals de politiek, arbeidsrecht en demografische ontwikkelingen in acht te nemen kun je veel eerder inspelen op veranderingen op de arbeidsmarkt.”

“In 2022 hoop ik weer een mooie opdracht te krijgen bij een grote organisatie waar ik me mag verbazen over alles. Ik houd van uitdagingen. Zo moest ik een keer binnen een jaar 100 fte voor Achmea werven. Dat leek een onmogelijke klus, maar ik ben toen heel actief de markt gaan benaderen. Slimmer de markt verkennen, dat vergeten grote bedrijven weleens. Ik heb bijvoorbeeld speeddates bedacht voor kennismakingsgesprekken en een recruitmentbureau ingeschakeld voor werving en selectie. De 100 fte binnen een jaar is toen gelukt! Toch vind ik zo’n commerciële organisatie wel minder leuk. Ik heb voornamelijk bij organisaties gewerkt waar een maatschappelijk belang aan zit: de politie, Gemeente Utrecht, de gehandicaptenzorg, om maar een paar te noemen. Ook buiten mijn werk om probeer ik me in te zetten voor een ander. Zo speel ik al tien jaar met veel plezier Sinterklaas. Dit doe ik samen met mijn buurman en sinds vorig jaar ook met mijn oudste zoon. Het is echt fantastisch om te doen, je leert mensen heel snel goed kennen door de verhalen voor de kinderen. Ik ben echt gesloopt na zo’n dag, maar tegelijkertijd krijg ik er ook veel energie van.

Ik haal voldoening uit het werken voor een organisatie die iets doet voor een ander, daarom past Samenvijf zo goed bij mij. Het lijkt me mooi om nog voor een ziekenhuis te mogen werken. Als HR-adviseur dan he, haha.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!