Samenlive

Samenvijf = Mireille

Mireille Ouderenwerker Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Mireille, die via Samenvijf werkt als Ouderenwerker bij de gemeente Heerde.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
”Ik ben via een vriendin bij jullie terecht gekomen. Zij was vorig jaar ook via jullie gedetacheerd. ”
Je werkt als Ouderenwerker. Waarom heb je hiervoor gekozen?
”De reden dat ik voor Ouderenwerk heb gekozen is eigenlijk een beetje banaal: het werd me letterlijk in de schoot geworpen. Een vriendin wist dat ik zou gaan stoppen met mijn kinderopvang en de organisatie waarvoor zij werkte, kon geen goede kandidaat vinden voor de baan van ouderenwerker. Maar als het me niets had geleken dan had ik het zeker niet gedaan. Ik wil sowieso graag met mensen werken. Ik deed dat met kinderen, nu met ouderen. ”
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Ik ben ondernemend, ga graag nieuwe uitdagingen aan, kan goed luisteren, ben empathisch en creatief. Omdat ik in mijn werk een eenpitter ben (er is maar één Ouderenwerker) komen die eigenschappen goed van pas. Ik ga op huisbezoek bij ouderen met een hulpvraag en kijk welke oplossingen ik kan aandragen of welke personen/instanties ik aan deze persoon kan verbinden.”
Lees hier ook het verhaal van onze collega Jeannine.
Wie inspireert jou? 
‘Mijn vader is een grote inspiratiebron voor mij: hij is 86 jaar, heel eigengereid, staat nog volop in het leven, hij werkt, heeft een eigen bedrijf, heeft onlangs zijn huis nog laten verbouwen van pakhuis naar woonhuis (alles zelf getekend en ontworpen) en heeft een hele positieve instelling. Het is ongelooflijk want ik werk dus met dezelfde doelgroep: het verschil tussen hem en anderen van zijn leeftijd is enorm! Dat geldt trouwens ook voor mijn moeder. 
Verder raak ik geïnspireerd door: de natuur; door eerlijke, bewuste en bescheiden mensen die zichzelf blijven en hun dromen waarmaken, op hun eigen manier. Niet slachtoffer zijn van de omstandigheden, maar het beste eruit halen en je eigen weg durven gaan, dat is voor mij innerlijke schoonheid. Daarentegen heb ik een hekel aan pracht en praal, aan mensen die dat nodig hebben om zichzelf neer te kunnen zetten is een mooie, maar lege huls.”
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Mijn hobby’s? Heb je even? Ik wandel graag, ga graag en veel naar concerten, naar kleinschalige festivalletjes, ik reis graag (liefst met auto, want dan heb je alles bij je en je bent zo vrij om te gaan en staan waar je wil), mediteren, spiritualiteit, tuinieren, creëren van… (dit kan alles zijn: caravan opknappen, klussen aan het huis, tuin aanleggen, schilderen, sieraden maken), muziek, bij vrienden en familie zijn enzovoort. ”

'Zingeving betekent voor mij iets betekenen voor een ander zoals: hulp bieden zoals in het Ouderenwerk en af en toe vrijwilligerswerk doen. Lekker bij mijn gezin, familie en vrienden zijn en luisteren naar elkaar. Zingeving is voor mij ook: verstilling, mediteren, natuur, alleen zijn en mezelf zijn. '

Wat betekent zingeving voor jou?
”Zingeving voor mij betekent het bovenstaande, maar ook iets betekenen voor een ander zoals: hulp bieden zoals in het Ouderenwerk en af en toe vrijwilligerswerk doen. Lekker bij mijn gezin, familie en vrienden zijn en luisteren naar elkaar. Zingeving is voor mij ook: verstilling, mediteren, natuur, alleen zijn, mezelf zijn. ”
Ook aan de slag via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!