Samenlive

Samenvijf = Merve

Merve - Burgerzaken Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Merve, die via Samenvijf werkt als Medewerker Burgerzaken bij de gemeente Capelle aan den IJssel.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
”Helaas werd mijn contract bij mijn vorige baan niet verlengd, in verband met bezuiniging. Toen ben ik direct op zoek gegaan naar een soortgelijke functie binnen een gemeentelijke organisatie. Via een vriendin van mij, die zelf ook had gesolliciteerd, maar helaas geen relevante werkervaring had, ben ik bij Samenvijf terechtgekomen. Ik solliciteerde via de website en nog geen half uur later werd ik gebeld. Alles verliep soepel en vlot. Het was voor mij voor het eerst dat ik volle aandacht kreeg en naar mijn wensen werd geluisterd. Tot de dag van vandaag ben ik zeer tevreden over Samenvijf. Er wordt gekeken naar de behoeften van de medewerker en je bent zeker geen nummertje!”
Je werkt als Medewerker Burgerzaken. Waarom heb je hiervoor gekozen?
”Ik ben afgestudeerd als Sociaal Juridisch Dienstverlener en mijn droom was altijd om te werken voor een overheidsinstantie. De afdeling Burgerzaken heb ik altijd interessant gevonden. Mijn passie is om de burgers zo goed mogelijk te helpen en hun wensen te vervullen. Het is voor mij heel belangrijk dat een burger met een goed gevoel bij mij terecht kan.”
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Klantvriendelijkheid is het belangrijkste in dit vak. Ik sta als medewerker burgerzaken direct in contact met de burger. Ten tweede is zorgvuldigheid zeer van belang. Je werkt nauwkeurig en precies. Daarom vind ik samenwerking en collegialiteit belangrijk. Ik weet dat ik voor vragen altijd bij mijn collega’s terecht kan.”
Lees hier ook het verhaal van onze collega Jeannine.
Wie inspireert jou? 
”Krachtige persoonlijkheden van collega’s inspireren mij enorm. Vooral collega’s die het werk al langere tijd doen waar ik veel van kan leren. Ik krijg dan niet alleen antwoord op mijn vraag, maar ook een duidelijke uitleg. Dat geeft mij een fijn gevoel en zo leer ik veel.”
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Buiten mijn werk om, ben ik het grootste deel van mijn tijd bezig met mijn kleine van vier jaar. Ik ben naast mijn baan ook huisvrouw, en vind het fijn dat ik parttime kan werken. Dit is perfect voor mij als moeder. Verder ben ik veel met familie of met vrienden en ga ik graag uit eten of winkelen. Ik krijg energie als ik mijn weekend goed kan benutten, zodat ik weer fris en fruitig kan starten met de week.”
Wat betekent zingeving voor jou?
”Zingeving betekent voor mij dat je nooit moet opgeven. Weten wat je met je leven wilt en doelgericht zijn. Er zullen tijden zijn dat alles tegenzit, maar mooie dingen bestaan ook! Ik vond het vooral belangrijk dat ik na mijn studie met een baan kon starten waar ik een goed gevoel bij had. Ik heb eerst een lange tijd geen baan kunnen vinden, ondanks dat ik ben afgestudeerd als Sociaal Juridisch Dienstverlener. Maar ik bleef geloven in mezelf en gaf niet op in de zoektocht naar mijn droombaan.”
Ook aan de slag via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!