Samenlive

Samenvijf = Margreet

Margreet Knoop - Projectondersteuner
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Dit keer is het de beurt aan Margreet. Margreet werkt sinds 2021 via Samenvijf als Projectondersteuner bij de gemeente Edam-Volendam.

Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
“Eigenlijk is Samenvijf is bij mij terecht gekomen! Ik was op zoek naar een baan als projectondersteuner of management assistent in de buurt van Amsterdam. Via LinkedIn kwam Marc (Mosheuvel) bij mij terecht met de baan van projectondersteuner voor de gemeente Edam-Volendam en tijdens het 1e gesprek had ik gelijk al een goede klik met de projectleider waarvoor ik zou komen te werken. Wat ook meespeelde was dat dit een baan was voor 4 tot 6 jaar.”

Wat doet een Projectondersteuner?
Als projectondersteuner heb je vaak een scala aan werkzaamheden en tot op heden is mijn ervaring dat je veel zelf kunt indelen, uitvinden en leren en die zelfstandigheid heb ik altijd fijn gevonden. Zo leerde ik werken met de Principal Toolbox (nu FCC), kan ik komende zaken (goed) voorbereiden en inspringen op onverwachte zaken. Verder vind ik het belangrijk dat iedereen die in een project werkt alle informatie terug kan vinden dus archivering is voor mij een soort hobby.

Lees hier ook het verhaal van onze collega Samir.

Naast je werkzaamheden bij de gemeente Edam-Volendam, zet jij je ook wekelijks in als vrijwilliger. Wat doe je precies?
Eigenlijk ben twee keer vrijwilliger; ik werk als voorzitter voor de moestuinenvereniging Reigersbos en ik werk als taalcoach. Ik ben nu taalcoach voor Malika, een Marokkaanse vrouw die rechten heeft gestudeerd in Marokko, maar door een herseninfarct nu minder aankan maar wel een baan op niveau in Nederland wil hebben waarvoor haar Nederlands een niveau omhoog moet. De reden om taalcoach te worden was dat mijn wereld met werk, kinderen, moestuin en een paar goede oude vrienden wel erg beperkt was en nu zie ik weer nieuwe en andere mensen.”

Welk van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
Vooral een flinke dosis humor, pragmatisch denken en soms “out-of-the-box” denken. Het is moeilijk om jezelf te omschrijven, wat ik vooral van mijn omgeving hoor is dat ik (te) secuur dingen wil doen maar in mijn werk wordt dat wel gewaardeerd.”

Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
Vooral van werken in de moestuin; het is heerlijk om het hele jaar door fysiek bezig te zijn, de spa in de grond te zetten, plantjes op te kweken en iets heel klein groens tot een mega pompoen te zien uitgroeien. Daarnaast heb ik een kat, een rode kater van pakweg 9 kg met de officiële naam “Scratch”, aan mijn bank is te zien waarom. En dan zijn er mijn kinderen; noodgedwongen wonen ze (nog steeds en weer) thuis en heeft mijn huis iets weg van een studentenflat.”

Wat betekent zingeving voor jou?
Zingeving is voor mij dat wat je hier nu doet op aarde/in de wereld, iets positiefs bijdraagt aan je omgeving/de wereld. Zo ben ik blij als we Volendam verkeersveiliger kunnen krijgen, als ik als voorzitter van de moestuin samen met mijn bestuur goede beslissingen neem voor de moestuin en dat de kinderen en de kat zich veilig voelen bij mij thuis.”

Ook werken via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!