Samenlive

Samenvijf = Eve

Eve Sirvania Toeslagen Affaire - Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Eve, die al verschillende rollen bij Samenvijf heeft bekleed. Op dit moment werkt ze als Medewerker Toeslagenaffaire bij de BAR-Gemeenten.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
”Voordat ik bij Samenvijf terecht kwam, werkte ik als persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg. Ik twijfelde al heel lang om daar weg te gaan om wat anders te gaan doen. Er kwam een reorganisatie en heel veel contracten werden niet verlengd. Omdat ze alleen mensen wilden behouden met een zorg achtergrond, was het voor mij niet mogelijk om te kunnen blijven. Dat was de eerste aanleiding om wat anders te gaan zoeken. Ik had eigenlijk geen idee wat ik wilde gaan doen en zag echt veel vacatures voorbij komen voor de functie van de toeslagenaffaire. Eerlijk gezegd heb ik het eerste detacheringsbureau die de functie aanbood een bericht gestuurd, en dat was Samenvijf!

 

Ik vond de samenwerking meteen heel fijn: er wordt altijd met je meegedacht en goed contact onderhouden.
Je werkt in het Hulpteam van de BAR-Gemeenten als Medewerker Toeslagenaffaire. Wat houdt jouw werk precies in?
”Ik denk dat dit mijn 3de jaar is waarbij ik met gedupeerde ouders werk vanuit de toeslagenaffaire. Hierbij begeleid ik hen en hun nabestaanden. Denk bijvoorbeeld aan hun kinderen, (ex)partners en andere familieleden. Door het toeslagenschandaal zijn mensen in ernstige problemen geraakt, voornamelijk financieel, maar ook mentale en lichamelijke problemen. Hierbij word ik ingezet om hen de juiste ondersteuning te bieden, zodat zij hun leven weer op de rit kunnen krijgen.”
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Ik ken mensen uit mijn omgeving die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire en  heb van dichtbij meegemaakt wat het allemaal heeft veroorzaakt. Hierdoor kan ik mezelf heel goed in hun situatie inleven. Ik beschik daarnaast over goede mensenkennis en heb veel geduld voor mijn cliënten. Dit is echt nodig omdat je niet altijd in één keer hun hele verhaal eruit krijgt. We moeten soms 3 of 4 gesprekken voeren voordat iemand een vertrouwensband met je opgebouwd heeft en voordat je eindelijk met ze aan de slag kan. Dat vergt de nodige tijd en geduld.”
Lees hier ook het verhaal van onze collega Gamze.
Wie inspireert jou? 
”Heel cliché misschien, maar mijn moeder is mijn grootste inspiratiebron. Als alleenstaande moeder, zonder enige hulp, heeft ze hard gewerkt, waardoor ik als klein meisje niets te kort kwam. Ik heb toen nooit gevoeld dat zij het moeilijk had, ze deed het gewoon. Nu ik zelf moeder ben, begrijp ik hoeveel zij voor mij heeft opgeofferd en daar ben ik haar enorm dankbaar voor.”
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Buiten mijn werk om ben ik voornamelijk bezig met mijn gezin. Ik vind het leuk om met mijn kinderen op pad te gaan. Pretparken, kinderboerderijen en speelparadijzen bezoeken: dat is wat mij momenteel bezighoudt. Vaak heb ik playdates met vriendinnen, zo probeer ik de balans te houden tussen mijn gezin en sociale contacten.”
Wat betekent zingeving voor jou?
”In mijn werk ervaar ik veel zingeving, omdat ik daar echt waarde kan toevoegen. Het helpen van de gedupeerden geeft mij het gevoel dat ik aan iets bijdraag dat groter is dan mijzelf.”
Ook aan de slag via Samenvijf? Bekijk hier onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!