Samenlive

Samenvijf = Gamze

Gamze Wijkteam Medewerker - Gemeente Schiedam - Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Gamze, die via Samenvijf werkt als Medewerker Wijkteams bij de gemeente Schiedam.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
Ik werkte bij stichting Humanitas en was klaar voor de volgende opdracht. Ik zag op Facebook een bericht van een kennis van de Alevitische vereniging Rotterdam-Rijnmond. Hij had een vacature gedeeld van Samenvijf voor de wijkteams in Rotterdam. Ik was meteen geïnteresseerd! Ik had destijds ook een andere sollicitatie lopen bij stichting Humanitas, maar na mijn gesprek bij Samenvijf, was ik ervan overtuigd dat het werken in een wijkteam beter bij mij paste. Ik werd aangenomen in Rotterdam als Wijkcoach (medior) en ben hier 1 jaar en 7 maanden gebleven. Na deze mooie opdracht zocht ik weer een baan en zag ik via Indeed weer een leuke vacature bij Samenvijf als Wijkcoach, maar dit maal in Schiedam. Ik nam wederom contact op en al gauw volgde een sollicitatiegesprek en het ondertekenen van mijn contract. ”
Je werkt in het Wijkteam van gemeente Schiedam. Wat  houdt jouw werk precies in?
”De wijkteams zijn een team van medewerkers met verschillende expertises en achtergronden die zich inzetten om de inwoners van een bepaald gebied, wijk of dorp te ondersteunen. Er zijn jeugdprofessionals, volwassenen professionals en ouderen professionals. De inwoners worden ondersteund op alle leefgebieden. Het mooie van het werken in een wijkteam, is dat je de kans krijgt om je volledig te ontwikkelen in je vak en je kan sparren met de andere professionals, waardoor je altijd bijleert. ”
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”In ons team heeft iedereen zijn of haar eigen expertise. Mijn expertise is op het gebied GGZ. Ik heb veel ervaring in het werken met GGZ-cliënten en ben momenteel zelf ook bezig met de studie ervaringsdeskundige. Verder ben ik erg sociaal, toegankelijk, vriendelijk, behulpzaam en integer. Deze eigenschappen helpen mij altijd om contact aan te leggen met cliënten en bij het opbouwen van een vertrouwensrelatie. ”
Lees hier ook het verhaal van onze collega Mireille.
Wie inspireert jou? 
”Mijn geloof (Alevitisme) inspireert mij dagelijks om het goede te doen en anderen te helpen. Ik geloof in Karma, Dharma en karmische energie en put hier veel kracht uit. Mijn moeder is ook een inspiratiebron voor mij. Zij heeft altijd in mij geloofd en inspireerde mij om mijn talent uit te breiden door bijvoorbeeld nieuwe studies te beginnen. Ook inspireerde ze mij om mezelf nog meer in te zetten voor de medemens.”
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Ik heb twee Maine Coone katten: Luna en Nova. Ik verzorg ze en geef ze veel liefde. Verder vind ik het leuk om muziek te beluisteren en ga ik graag naar Buurthuis Het Klooster bij mij in de buurt. Hier heb ik veel mensen leren kennen en mooie contacten opgebouwd, wat ik erg belangrijk vind. Daarnaast vin dik het ook leuk om in mijn vrije tijd museums te bezoeken ”
Erasmusbrug Rotterdam
'Deze foto op de Erasmusbrug is genomen op mijn verjaardag twee jaar geleden. Dat was ook de dag dat ik een mooie bos bloemen kreeg van Samenvijf.'

Wat betekent zingeving voor jou?
”Ik geloof in God en de kracht van de Universum. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat ik mezelf ontwikkel, als individu en als professional. In mijn werk als een wijkteam medewerker ben in continu bezig om mensen met te helpen met hun hulpvragen. In mijn werk zie ik mezelf als lichtwerker. Dat is iemand die geboren is met de taak om mensen te ondersteunen die problemen hebben. Dat doet de lichtwerker vanuit onvoorwaardelijke liefde. Het voelt dus letterlijk heel licht voor deze persoon om dit te doen: het kost geen energie.”
Ook aan de slag via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!