Samenlive

Samenvijf = Annabel

Medewerker Verkiezingen 2023 Annabel Samenvijf

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Annabel, die via Samenvijf werkt als Medewerker Verkiezingen bij gemeente Capelle aan den IJssel.

Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
”Eigenlijk heb ik het sollicitatieproces achterstevoren doorlopen. In juli behaalde ik mijn bachelor Communicatie en besloot ik om een tussenjaar te nemen voordat ik verder zou gaan studeren aan de Universiteit. In dit jaar wilde ik werken en een aantal maanden reizen.

Het vallen van het kabinet zorgde bij de gemeente Capelle voor een extra opdracht om de verkiezingen te organiseren. Via via ben ik in contact gekomen met de gemeente en na een positief sollicitatiegesprek met de projectleiders mocht ik aan het werk. Externe inhuur verloopt vaak via detacheringbureaus, daaruit mocht ik kiezen. Ik heb toen gekozen voor Samenvijf vanwege hun uitstraling, visie en betrokken houding. Het maatschappelijk tintje aan Samenvijf spreekt mij enorm aan!”

Je bent werkzaam als Medewerker Verkiezingen bij Capelle aan den IJssel. Waarom heb je hiervoor gekozen?
”Deze baan is perfect voor mij: inhoudelijk interessant en de timing is perfect. Het is een mooie kans om ervaring in de praktijk op te doen. Ik mag werken aan een belangrijk project, krijg veel verantwoordelijkheid en kan ook mijn creativiteit kwijt in het ontwikkelen van communicatiemiddelen. Het hele project staat ook prachtig op mijn CV.

Het project van de Tweede Kamerverkiezing is eigenlijk een heel ander onderwerp dan waar ik in ben afgestudeerd. Tijdens mijn studie waren mijn projecten en scriptie voornamelijk gericht op marketing. Maar, zo blijkt maar weer: communicatie heb je overal nodig. Bijna alle facetten van communicatie komen aan bod binnen deze functie, dus ook met kennis over marketingcommunicatie kan ik best het een en ander.”

Welk van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
Het organiseren van de verkiezingen is een groot project waar veel verschillende taken door elkaar heen lopen. Het is belangrijk dat je geen belangrijke details over het hoofd ziet en de tijd goed bewaakt, want 22 november is de belangrijke dag! Zelf ben ik een iemand die graag het overzicht creëert en behoudt, zeker met complexe vraagstukken of projecten. Dit komt goed van pas aangezien er veel taken tegelijk en zorgvuldig uitgevoerd moeten worden. Maar naast het hooghouden van alle ballen, moet je ook goed kunnen samenwerken. Er zijn namelijk veel verschillende afdelingen betrokken en duidelijke communicatie onderling is dan erg belangrijk. Zelf vind ik het altijd prettig om in teamverband te werken, zo sta je toch altijd sterker dan als een individu.

Lees hier ook het verhaal van onze collega Bas.

Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Actief bezig zijn en lekker bewegen geeft mij energie. Ik loop regelmatig buiten een rondje en heb als persoonlijk doel om in 2025 de marathon van Rotterdam te lopen. Wanneer ik eenmaal die medaille heb, doe ik hem letterlijk nooit meer af!

Maar ook tijd doorbrengen met mijn vriendinnen geeft mij energie, ongeveer elke vorm van quality-time, eigenlijk. Ik vind het heerlijk om samen te koken, te sporten, te borrelen en eindeloos te kletsen. Het liefste voeg ik dit allemaal samen tot een gezellige meidenvakantie.

Wat ik eerder al heb laten vallen is mijn tussenjaar, de Tweede Kamerverkiezing is voor mij een tijdelijk project dat tot eind december loopt. Vanaf half januari ga ik samen met een vriendin een aantal maanden reizen in Azië. Onder andere Thailand, Filipijnen en Indonesië staan op de planning. Graag zie ik meer van de wereld en dit is het perfecte moment om te gaan.”

Medewerker Verkiezingen Annabel - Samenvijf
Medewerker Verkiezingen 2023 Annabel

Heeft het werken rondom de verkiezingen je kijk op de politiek veranderd?
Waar je mee omgaat, raak je mee besmet, zeggen ze vaak. In dit geval zeker, maar wel op een positieve manier. Doordat ik continu bezig ben met de verkiezing krijg ik ineens veel meer mee over het politieke landschap. Voorheen sloeg ik artikelen over de politiek toch vaak over en nu worden ze allemaal gelezen. 

Wat zijn voor jou belangrijke onderwerpen die je meeneemt in je keuze bij het stemmen?
”Ook in de vriendengroep wordt het onderwerp politiek veel besproken, zeker de onderwerpen wat ons als (ex)studenten bezighoudt. Zo vind ik het belangrijk dat er voor de pechgeneratie een betere tegemoetkoming komt en ook het klimaat maakt mij soms grote zorgen.

Naar welke partij mijn stem uiteindelijk de 22ste gaat, is nog niet zeker. Daar moet ik nog maar eens heel goed over nadenken.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!