Samenlive

Samenvijf = Bas

Bas van Tuijl Wijkcoach Toeslagenaffaire - Samenvijf

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Bas, die via Samenvijf werkt als Wijkcoach Toeslagenaffaire bij gemeente Rotterdam.

Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
”Samenvijf heeft mij benaderd via LinkedIn en voor ik het wist, reisde ik naar Sloterdijk af om mijn handtekening onder het door mij felbegeerde jaarcontract te zetten. Een Rotterdammer die in Amsterdam een nieuwe weg inslaat op het pad van zijn carrière. Het meenemen van een Dudok appeltaart was een slimme zet en werd erg gewaardeerd door de harde werkers van Samenvijf.

Je werkt in het Wijkteam van gemeente Rotterdam. Wat houdt jouw werk precies in?
”Zo’n twintig jaar terug was ik reeds werkzaam bij de gemeente en ik koester hier goede herinneringen aan. Wat me het meest is bijgebleven is de collegiale sfeer, het samen klaren van een klus. Ik denk als wijkcoach van de toeslagenaffaire daadwerkelijk te kunnen bijdragen aan het herstel van vertrouwen in de overheid door mensen die onterecht zijn bestempeld als fraudeur.

De gemeente is een interessante werkgever en het geeft een fijn gevoel onderdeel te zijn van zo’n grote organisatie. Vanaf mijn 21ste woon en werk ik Rotterdam en zag de stad uitgroeien tot iets spectaculairs.”

Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Ik bied graag een luisterend oor en probeer me te verplaatsen in de positie van de persoon tegenover mij. Door benaderbaar te zijn en wollig taalgebruik zoveel mogelijk te vermijden leg ik makkelijk contact met anderen. Humor zet ik op gepaste momenten in om zaken in perspectief te brengen. Ik vind voldoening in het bereiken van resultaten, en kom graag in beweging om iets praktisch te regelen.”

Lees hier ook het verhaal van onze collega Roos.

Wie inspireert jou? 
”Inspiratie vind ik door de collega’s om mij heen, en door de veerkracht van onze cliënten. Ook mijn vrienden zijn een inspiratiebron. Er is van alles en nog wat waardoor ik geïnspireerd kan raken, er daadwerkelijk iets mee doen is de volgende stap. Inspiratie is vluchtig, direct in actie komen is belangrijk. Inspiratie vind ik ook door simpelweg aan de slag te gaan en onderweg tot nieuwe ideeën te komen. Liever al doende aan iets werken en eraan schaven dan naar perfectie streven en niets uit handen krijgen.”

Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
”Eenmaal thuis kruip ik achter de piano of tekentafel. Ik schrijf muziek, en maak cartoons en stripverhalen. Ik mik niet op het grote publiek maar werk vanuit mijn hart. Niet het resultaat maar het plezier in creativiteit is het belangrijkst. Ik bracht in eigen beheer twee autobiografische stripalbums uit, en exposeerde met mijn tekeningen in een hippe kroeg op de Nieuwe Binnenweg. Ruim de helft van de tekeningen wist ik te verkopen. Een klein beetje erkenning krijgen voor mijn werk geeft mij de energie om in mijzelf als kunstenaar te blijven geloven.”

Samenvijf Tekening
Een tekening van Bas
Bas op de zomerborrel van Samenvijf in Rotterdam

Wat betekent zingeving voor jou?
”Zingeving vind ik in mijn werk en passies. Ik heb niet veel nodig om tevreden te zijn en beschouw iedere dag als een kans om er iets moois van te maken. Iets voor een ander mogen betekenen geeft mijn leven zin. Goed voor mijzelf zorgen en plezier houden in wat ik doe is de basis van waaruit ik er voor de ander kan zijn. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en leer graag dingen bij. De belangrijkste les in het leven is immers de les dat je nooit ben uitgeleerd.”

Ook aan de slag via Samenvijf? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!