Samenlive

Pannenkoeken bakken voor de bewoners van Participe

Vrijwilligerswerk Pannenkoeken bakken - Samenvijf
In het kader van Nationale Pannenkoekendag werden we bij Participe in Amstelveen uitgenodigd om pannenkoeken te bakken voor alle bewoners Wijkcentrum Kastanjelaan. In dit wijkcentrum worden tal van gezellige activiteiten en leuke cursussen verzorgd voor de bewoners. 

(pannen)koekenBAKKERS

Als zelfbenoemd expert op het gebied van pannenkoeken bakken nam Samenvijf haar allerbeste pannenkoekenbakkers mee naar Participe. Onze collega Rudmer (foto) heeft flink wat horeca-ervaring en dat kwam maar al te goed van pas vandaag. Eerst de bestellingen opnemen, dan de bestelling doorgeven aan onze bakkers en tot slot de pannenkoeken uitdelen aan de bewoners. Nog niet zo makkelijk als het lijkt met zo’n 40 hongerige ouderen. Er werden zelfs pannenkoeken bezorgd op de kamers voor bewoners die niet in staat waren naar de gemeenschappelijke ruimte te komen.
De pannenkoek met spek bleek razendpopulair en hier en daar was er wat teleurstelling over het feit dat er geen pannenkoek met appel besteld kon worden. Tóch werden we door de bewoners gevraagd of we volgend jaar weer terugkomen. Een fantastisch compliment!
Lees hier meer over onze vrijwilligersdag bij Parnassia in Castricum.
Vrijwilligerswerk pannenkoeken bakken

PARTICIPE: WELZIJN VOORKOMT ZORG

Het doel van Participe Amstelland is dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Zo ondersteunen ze mensen die moeite hebben bij het oplossen van en omgaan met problemen in het dagelijks leven of werk en stimuleren ze buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en samen activiteiten te ondernemen.
Anja Ulkeman is werkzaam bij Participe als sociaal beheerder van Wijkcentrum Kastanjelaan. Samen met 40 vrijwilligers zorgt zij voor de bezoekers van de locatie. Anja vertelt ons meer over het belang van vrijwilligers voor haar organisatie:
”De prettige samenwerking en creatieve inbreng van vrijwilligers is onmisbaar. Een vrijwilliger komt voor zichzelf, maar ook voor de ander. Daarbij hoort natuurlijk ook een gezonde waardering, die ze van Participe-Amstelland regelmatig ontvangen (een verjaardagskaart, borrels en jaarlijks een feestelijk pakket in de decembermaand). Door de hulp van vrijwilligers kan ik als sociaal beheerder veel delegeren, maar ik blijf natuurlijk altijd eindverantwoordelijk.”
Als we Anja vragen wat ze zo leuk vindt aan haar baan hoeft ze daar niet lang over na te denken:  ”Het contact met alle mensen. Dat klinkt als een cliché, maar het is wel waar. De ene keer bied je mensen je een luisterend oor, een ander moment deel je zakdoeken uit omdat iemand verdriet heeft. Als sociaal beheerder organiseer ik een verscheidenheid aan activiteiten voor wijkbewoners die hier behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan concerten, dartevenementen, of zo’n pannenkoekenmiddag als vandaag.
Vrijwilligerswerk pannenkoeken bakken
Nationale Pannenkoekendag was een groot succes! De ouderen hebben gesmuld van onze heerlijke pannenkoeken en van de vele gesprekken die we met ze hebben gevoerd.
Werk jij bij een zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie en wil jij dat Samenvijf bij jou pannenkoeken komt bakken? Neem contact met ons op via info@samenvijf.nl
Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!