Samenlive

Pannenkoeken bakken met de bewoners van Parnassia

Pannenkoeken bakken met de bewoners van Parnassia
Bij Samenvijf zetten we ons graag in voor mens en maatschappij. Dit doen we onder andere met onze gemeenschappelijke Samenvijfdagen, waarbij we ons een middag vrijwillig inzetten bij een maatschappelijke organisatie.

Zo hebben wij eerder al eens gewandeld met gehandicapten, samen gesolliciteerd met jonge statushouders en ook een sport- en speldag georganiseerd voor statushouders. Dit keer waren we te gast bij Parnassia in Castricum om pannenkoeken te bakken voor en met ouderen die lijden aan een psychiatrische aandoeningen of vorm van dementie. 

Lunchtijd

Om half 12 werden we verwacht, want stipt om 12 uur is het lunchtijd voor de bewoners van Parnassia. Bij aankomst zaten er al een aantal ouderen in de woonkamer op ons te wachten. Al gauw raakten onze collega’s en de bewoners met elkaar in gesprek: “Jullie komen toch pannenkoeken voor ons bakken?”. De bewoners waren blij verrast dat we verse pannenkoeken kwamen bakken, die hadden ze al in tijden niet meer gegeten. “Bakken jullie ze wel goed bruin?”, vragen de bewoners. Dat doen we zeker!

Vlak na de lunch werd ons door een aantal bewoners gewezen op het corvee rooster: ‘Hierin kun je iedere dag zien of je na de lunch of na het avondeten moet afruimen of afwassen. Een handig overzicht, zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is’. Mevrouw de Boer: ‘Zo weet ik dat ik vanavond aan de beurt ben om af te wassen, dus dan hoef ik nu lekker niks te doen!’
Lees hier over onze vrijwilligersdag bij Trees for All.

Inzet van Vrijwilligers

Soraya Hoogendam, coördinator vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep vertelt waarom het zo belangrijk is voor haar organisatie dat vrijwilligers zich blijven inzetten: “Ons vrijwilligerswerk gaat over het extra aandacht geven aan cliënten die bij ons opgenomen zijn. Dat wordt gedaan door samen activiteiten te ondernemen op een laagdrempelige wijze. Vrijwilligers geven zo kleur aan het leven van onze cliënten!”

Nadat de pannenkoeken op waren werden er nog ijsjes uitgedeeld. De bewoners hebben genoten van al het lekkers en plezier gehad met ons en elkaar. Een geslaagde middag dus!

Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!