Samenlive

Samenvijf plant 2.500 bomen als bedrijfsbos-partner van Trees for All

Maatschappelijke activiteit - Samenvijf

Onlangs zijn we met het team van Samenvijf naar het Sleenerzand in Drenthe afgereisd om bomen te planten. Samen met een aantal andere bedrijven hebben wij als bedrijfsbos-partners van Trees for All 3.000 bomen geplant. Namens Samenvijf zijn dat er 2.500: 1.250 bomen in Drenthe en 1.250 bomen in Vietnam.

Als Samenvijf willen we niet alleen impact maken op de maatschappij en de werkweek van onze collega’s, maar ook op de natuur en omgeving. We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor een beter klimaat zodat ook toekomstige generaties kunnen genieten van de natuur.

Wil je weten waarom we bomen hebben geplant en wat onze collega’s ervan vonden? Bekijk dan bovenstaande video.

Het project
Er zijn 14 verschillende bomen geplant om de biodiversiteit te vergroten en een stabiel bos te creëren. Onder ditzelfde project worden er namens Samenvijf ook 1.250 bomen in Vietnam geplant. Waarom Vietnam? Het langgerekte kustgebied van Centraal-Vietnam is sterk geërodeerd. De duinbossen en mangroven die de dorpen vroeger beschermden tegen extreme weersomstandigheden zijn vrijwel volledig verdwenen door grootschalige ontbossing en verkeerd landgebruik. Daardoor wordt de lokale bevolking van rijstboeren en vissers steeds meer blootgesteld aan de gevolgen van klimaatverandering. Denk aan toenemende overstromingen, tyfoons, langdurige droogte en watervervuiling.

Het is noodzaak om de oorspronkelijke duinbossen terug te krijgen. Trees for All gaat de aankomende jaren 120.000 inheemse bomen en struiken aanplanten om de kustzone te herstellen en te beschermen. Een aantal daarvan staat als kwetsbaar en bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN. Het project is in nauwe samenwerking met de autoriteiten en dorpen en dient als voorbeeld van een ‘nature-based solution’ voor een levensgroot klimaatprobleem. We zijn ontzettend trots dat we hieraan bij kunnen dragen!

Wil je je ook inzetten voor een beter klimaat? Ga naar www.treesforall.nl en kijk wat jij kunt bijdragen.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!