Samenlive

Klussen met de bewoners van Zorgboerderij Kraaiveld – ‘s-Heerenloo

Vrijwilligerswerk Zorgboerderij - Samenvijf
Bij Samenvijf zetten we ons graag in voor mens en maatschappij. Dit doen we onder andere met onze gemeenschappelijke Samenvijfdagen, waarbij we ons een middag vrijwillig inzetten bij een maatschappelijke organisatie. Dit keer waren we bij Zorgboerderij Kraaiveld in Woudrichem. Wat een heerlijke lentemiddag had moeten zijn, werd een natte, modderige middag. Maar, dat mocht de pret niet drukken!

'S-Heeren LOO

Bij Zorgboerderij Kraaiveld in Woudrichem (onderdeel van Zorginstelling ‘s-Heeren Loo) was het hoog tijd om het geitenverblijf wat op te leuken. Reden genoeg voor Samenvijf om wat collega’s te verzamelen en de handen uit de mouwen te steken. We mochten – in gezelschap van de geitjes – het oude hek verwijderen en het verblijf van een nieuw hek voorzien (wat nog best een uitdaging is als je met je laarzen vastzit in de klei). Maar eerst was het tijd voor een uitgebreide lunch, want op een lege maag kun je niet klussen. We werden warm ontvangen door de bewoners van ‘s-Heeren Loo en samen met hen genoten we van een versgemaakte soep en heerlijke broodjes.
Lees hier meer over onze vrijwilligersdag bij Parnassia in Castricum.

'Een samenvijfdag zorgt voor Verbinding'

Ook onze collega Mirjam was weer van de partij. Ze heeft keihard gewerkt om de verouderde omheining van het geitenverblijf te verwijderen.
Mirjam werkt via Samenvijf als Projectmedewerker Preventie Infectieziekten bij GGD Rotterdam en vertelt wat het voor haar betekent om zich, naast haar reguliere werkzaamheden, in te zetten als vrijwilliger op onze gezamenlijke Samenvijfdagen:
‘Het was een hele fijne middag. We hebben, ondanks dat het hard regende, de oude schutting kunnen verwijderen. De palen van deze schutting stonden flink verankerd. Het was zwaar werk maar het gaf mij een voldaan gevoel. Nu kan er een mooi hekwerk geplaatst worden en ik geloof dat de bewoners en hun begeleiders daar erg blij mee zijn. Wat mij ook goed doet.’
‘De Samenvijfdagen zorgen voor verbinding en geven energie. En wat is nu mooier dan verbinding en wat kunnen betekenen voor je medemens? Ik meld me zeker aan voor de volgende Samenvijfdag!’
Vrijwilligerswerk Zorgboerderij
We namen ook een kijkje bij de koeien.
Vrijwilligerswerk Zorgboerderij
Onze collega Mirjam in de koeienstal.
Al met al was het een geslaagde middag waar heel goed werd samengewerkt. Iedereen nam verantwoordelijkheid voor zijn eigen klusje en zelfs met doordrenkte jassen werd er hard doorgewerkt. Als beloning voor ons harde werken, werden we door de bewoners getrakteerd op een heerlijk kopje koffie en versgemaakte walnotenbrownie met walnoten uit eigen boom.
Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!