Samenlive

Een gezellige Samenvijfdag bij ’s Heeren Loo in Monster

Samenvijfdag - Monster - Vrijwilligers

Met onze Samenvijfdagen, waarbij we ons een middag vrijwillig inzetten bij een maatschappelijke organisatie, proberen we bij Samenvijf het verschil te maken. Dit keer waren we met een gezellige groep Samenvijf’ers opnieuw bij ’s Heeren Loo (locatie Woonzorgpark de Boog, Monster). De Boog is een compex met 9 woningen voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. 

Betekenisvolle taak

Deze Samenvijfdag stond in het teken van een simpele, maar betekenisvolle taak: het schoonmaken van de rolstoelen van bewoners van Woonzorgpark de Boog.

Onze collega Frans was één van de vrijwilligers en vertelt enthousiast over de middag bij ’s Heeren Loo:
”Wat mij vooral is bijgebleven is de passie en toewijding van de medewerkers die daar werken. Geen van allen zou ooit willen ruilen met een kantoorbaan. Iedereen nam uitgebreid de tijd om ons welkom te heten, over hun werk en de bewoners te vertellen. Ze halen zelf veel inspiratie en energie uit het contact met de bewoners, ook al zijn echte gesprekken met de meesten vrijwel niet mogelijk door hun beperking. Een geslaagde dag betekent voor de medewerkers daar dat de bewoners rustig blijven en plezier uitstralen. Het schoon krijgen van de rolstoelen was nog best een uitdaging, maar met sop, een spons en veel schoonmaakdrift hebben we toch mooi zo’n 30 rolstoelen weer laten blinken.”

Eerder waren we ook bij ’s Heeren Loo bij zorgboerderij Kraaiveld. Lees hier over onze klusmiddag met de bewoners.

Het belang van vrijwilligers

Jacqueline de Knijf werkt al ruim 5 jaar bij ’s Heeren Loo als Coördinator Vrijwillige Inzet en vertelt ons meer over het belang van vrijwilligers voor haar organisatie:
”Als Coördinator Vrijwillige Inzet maak je dagelijks impact in het leven van onze cliënten. Als team dragen we bij aan een leuker, mooier en waardevoller leven voor onze cliënten. In een tijd waarin de druk op de zorg alleen maar toeneemt en er een tekort is aan personeel, worden vrijwilligers alleen maar waardevoller dan ze al waren. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Vrijwilligers kunnen op die manier zorgen voor het beetje extra (een simpel wandelingetje, kopje koffie drinken etc) waar het personeel helaas niet altijd aan toekomt door de werkdruk. We koesteren onze vrijwilligers en zijn dankbaar dat we nog steeds nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. Ook merken we dat steeds meer bedrijven zich aanbieden die impact willen maken. Een mooie ontwikkeling!”

SAMENWERKEN MET SAMENVIJF

Werk jij bij een zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie en wil jij dat Samenvijf langskomt? Neem contact met ons op via info@samenvijf.nl

Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!