Samenlive

Sport en spel bij het COA in Arnhem

Sport en spel bij het COA in Arnhem
Samen met de bewoners van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) Arnhem-Zuid organiseerde Samenvijf op vrijdagmiddag een sport- en spelmiddag. Voetbal en volleybal voor de oudere bewoners en knutselen en tuinieren voor jeugd.

“Mooi om te zien hoe sport verbroedert. Ik maakte makkelijk contact met de mensen en het was intrigerend om hun verhalen te horen. Een bijzondere middag die ik niet snel zal vergeten”, aldus collega Marc.

De locatie van COA Arnhem-Zuid is een procesopvanglocatie, voor vreemdelingen die bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zevenaar de algemene asielprocedure doorlopen. Voor de bewoners was de middag een fijne afleiding en natuurlijk een mooie uitdaging om Team Samenvijf te verslaan op het sportveld. Voor onze collega’s betekende de middag een sportieve afwisseling van de werkweek en de kans om kennis te maken met de culturele waarden van mensen uit onder andere Syrië en Eritrea.

Collega Frans over de middag: “Vluchtelingen die daar wonen zijn bezig met procedures en leven in vaak onzekerheid. Zo weten ze soms niet waar ze de volgende week zullen wonen. Tijdens een potje voetbal hoeven ze daar niet mee bezig te zijn, dan gaat het alleen nog maar om die bal in de goal van de tegenstander te krijgen. In sport en spel gelden andere wetten en regels. Zo kom je op een andere manier in contact met elkaar. En voor ons een prachtige kans om mensen uit een heel ander land te leren kennen.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!