Samenlive

Samenvijf = Satvika

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. We trappen af met onze collega Satvika, HR medewerker bij Samenvijf kantoor.

“De afgelopen 2 jaren zijn impactvolle jaren geweest. Ik ben veel bezig (geweest) met mijn persoonlijke ontwikkeling: waar krijg ik energie van, wat past bij mij, wat voor persoon wil ik zijn en hoe kan ik me nog meer daarnaartoe bewegen. Dat heeft geleid tot een carrièreswitch die gelukkig goed is uitgepakt. Ik ben opgeleid tot pedagoog en ik heb verschillende functies uitgeoefend in dat werkveld, maar ik merkte dat de branche niet bij mij past, ondanks dat ik affiniteit heb met psychologie en opvoeding. Na goed overwegen kwam ik samen met een loopbaancoach tot de conclusie dat een HR functie een goede optie zou zijn: wel met mensen werken, maar niet meer ‘sleutelen’ aan hun privéleven. Dat gecombineerd met werkprocessen om collega’s van dienst te kunnen zijn, leek mij interessant.”

“Wel met mensen werken, maar niet meer ‘sleutelen’ aan hun privéleven”

“Ik heb veel gesolliciteerd maar door gebrek aan concrete werkervaring in de HR werd ik niet vaak uitgenodigd op gesprek. Op advies van de loopbaancoach ben ik op zoek gegaan naar een ‘werkervaringsplek’ en toevallig was Samenvijf op zoek naar een HR Stagiaire, alsof het zo moest zijn. Het concept van het bedrijf sprak mij erg aan en na een paar gesprekken mocht ik aan de slag als ‘stagiaire’. Ik kreeg vrij snel een contract aangeboden, heel fijn en ik ben heel dankbaar. Nu zijn we een jaar verder en zit ik hier goed op mijn plek!”

“Hoe ik het komende jaar voor mij zie? Dat vind ik altijd een lastige vraag… Ik verwacht op werk vooral veel drukte, we zijn aan het groeien en dat merk je aan alles, maar daarmee gepaard gaat ook het vieren van mooie successen. Het mooie van ons team is dat we hard werken en geregeld stress hebben maar ondanks dat, het plezier niet verliezen en er samen het beste van maken. Ik stel mij een gezellig, goed en druk jaar voor, work-wise. Privé is alles heel stabiel en ik hoop dat dat zo blijft. Meer mediteren, meer dansen en genieten met de mensen van wie ik energie krijg.”

“Over energie gesproken, ik vind het belangrijk om goed te zijn voor anderen en voor de wereld. Ik eet bijvoorbeeld veel minder vlees en probeer minder bij te dragen aan massaproductie. Ik vind het fijn om mensen van dienst te kunnen zijn, om te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Dit ei kan ik goed kwijt in mijn rol bij Samenvijf. Ik kan ook niet wachten om weer meer te kunnen betekenen met de Samenvijfdagen bij de vrijwilligersorganisaties. Corona zorgt ervoor dat we niet kunnen doen wat we voorheen deden, maar we zijn op zoek naar wat wel mogelijk is. Het is leuk om daarmee bezig te zijn. En het helpt zo dat we een leuk team hebben met allemaal gelijkgestemden. Dat geeft energie, dat verbindt, en dat draagt bij aan mijn werkplezier en mijn inzet voor al onze (gedetacheerde) collega’s.”

Ook aan de slag als HR adviseur? Bekijk onze vacatures. 

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!