Samenlive

Samenvijf = Roxane

Maatschappelijk Werker Samenvijf - Roxane Swager

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Roxane, die via Samenvijf werkt als Maatschappelijk Werker KOT bij Buurtteam Amsterdam Zuidoost.

We zijn heel benieuwd: Hoe ben je bij Samenvijf terechtgekomen?
”In 2015 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker en in de tussentijd veel ervaring opgedaan in verschillende werkvelden. In juni 2023 heb daarom besloten om als zzp’er aan de slag te gaan. Ik ben bij Samenvijf terechtgekomen via een vacature op Indeed bij het KOT (Maatschappelijk Werker Kinderopvangtoeslag Affaire). Wat mij aantrok aan Samenvijf is de maatschappelijk insteek die ze hebben en de betrokkenheid.”

Welk van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”Ik ben analytisch, empathisch, eerlijk en een aanpakker. Dat ondersteunt mij in mijn werkzaamheden. Daarnaast heb ik brede werkervaring opgedaan in verschillende maatschappelijke rollen waardoor ik mij goed kan inleven in de Amsterdammer. Ik heb een hands-on mentaliteit en ondersteun graag gedupeerden in hun proces. Deze specifieke doelgroep is nieuw voor mij, dus ik zie dit ook als een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan en mezelf te ontwikkelen.”

Lees ook: Melissa werkt via Samenvijf als medewerker vergunningen bij gemeente Rotterdam.

Wat doe je graag buiten je werk om, wat zijn je hobby’s en waar krijg je energie van?
Mijn gezin, sporten en ik hou van bezig zijn (buiten zijn, reizen en studeren). Vooral reizen (nieuwe culturen zien en ontdekken ) vind ik belangrijk en geeft mij veel energie. Ik probeer daarom ook regelmatig op reis te gaan met mijn gezin.

Wie inspireert jou en waarom?
”Ik inspireer mezelf! Ik doe dit werk vanuit mijn verleden en inspireer mezelf door te blijven leren en ontwikkelen. Daarnaast heb ik veel levenservaring opgedaan en weet ik dat er geen grenzen zijn waar je niet overheen kan om je te ontwikkelen. ”

Tot slot. Wat betekent zingeving voor jou?
”Voor mij betekent dit dat ik iemand wezenlijk kan inspireren of motiveren tot een positieve verandering. Als ik de intrinsieke motivatie daarin kan aanwenden en zelfontplooiing kan bewerkstelligen is dat prachtig.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!