Samenlive

Samenvijf = Peter

Projectleider - Samenvijf
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Dit keer is het de beurt aan Peter. Peter werkt via Samenvijf als Projectleider kwetsbare panden bij de gemeente Oldambt.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
“Nadat ik te horen kreeg dat mijn contract bij het makelaarskantoor waar ik werkzaam was niet verlengd zou worden, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe job. Een uitdaging bij de overheid sprak mij wel aan en het liefst dicht bij huis. Via Google en LinkedIn kwam ik de vacature Projectleider kwetsbare panden tegen bij mij in de buurt en daar heb ik op gesolliciteerd.
Je bent werkzaam als Projectleider kwetsbare panden. Waarom heb je hiervoor gekozen?
“Ik wil graag een actieve bijdrage leveren aan het mooier maken van de omgeving Groningen. Ik ben geboren en getogen in de regio waar ik nu werkzaam ben en merk dat er veel negatieve geluiden zijn in diverse media over de regio, zowel van inwoners als van buitenaf. Het imago van Oost-Groningen wordt niet altijd positief beschreven en ik wil er aan bijdragen dat de regio beter op de kaart komt te staan.”
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
“Ik ben rustig en betrouwbaar. Twee kwaliteiten die, denk ik, goed van pas komen als je in deze regio werkt. Mensen in Oost-Groningen staan bekend als stugge mensen, dus dan hoef je niet aan te komen met mooie praatjes. Je moet ze laten zien dat je te vertrouwen bent en je afspraken nakomt. Als je hun vertrouwen hebt gewonnen, blijkt dat het heel gastvrije mensen zijn.”
Lees hier ook het verhaal van onze collega Rudmer.
Wie inspireert jou en waarom?
“Mijn vriendin, Linda. Sinds mei 2022 zijn wij ouders geworden van ons eerste kindje. En zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte van onze zoon deed en doet zij het geweldig. Hoe goed zij alles voor elkaar heeft is echt iets waar ik nog iets van kan leren!
Wat doe je graag buiten je werk om?
“Ik mag graag thuis zijn. Dat was voorheen al zo, maar met de komst van onze zoon nog meer. Lekker bezig zijn in de tuin of kleine klusjes uitvoeren in huis. Daarnaast mag ik ook graag sportief bezig zijn. Ik doe regelmatig aan fitness en daarnaast ben ik wekelijks op het voetbalveld te vinden als trainer.”
Projectleider - Samenvijf
Wat betekent zingeving voor jou?
“Zingeving betekent voor mij de wereld een stukje mooier maken. Ik mijn werk als Projectleider kwetsbare panden doe ik dat letterlijk, maar ik bedoel vooral dat je aardig tegen elkaar moet zijn: heb respect voor de mens en de wereld om je heen zodat we er met zijn allen een mooiere wereld van maken.”
Ook werken via Samenvijf? Bekijk hier onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!