Samenlive

Samenvijf = Rudmer

Communicatiemedewerker
Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Dit keer is het de beurt aan Rudmer. Rudmer werkt als zzp’er via Samenvijf bij Stadlander als communicatiemedewerker.
Hoe ben je bij Samenvijf terecht gekomen?
“Frans Zantman, directeur van Samenvijf, ken ik goed. Hij attendeerde me op een functie bij Stadlander, een woningbouwcorporatie in Bergen op Zoom. Inmiddels werk ik hier alweer ruim een jaar – met veel plezier – als communicatiemedewerker. Ik houd me voornamelijk bezig met alle content op de website, het intranet en de socialmediakanalen. Een leuke, brede functie met hele fijne collega’s.
Je bent als zzp’er werkzaam als tekstschrijver en communicatiemedewerker. Waarom heb je hiervoor gekozen?
“Toen ik voor mezelf begon, wilde ik een concept ontwikkelen met diensten waar ik goed in ben, veel ervaring mee heb én plezier uit haal. Schrijven heb ik altijd een van de leukste aspecten van mijn werk gevonden en is iets waar ik me de afgelopen jaren verder in heb kunnen ontwikkelen. Ook heb ik veel gedaan op het gebied van (online) communicatie en content. Ik wilde daarom graag opdrachten doen waarbij ik beide werkvelden kan combineren. Tot nu toe is dat precies zo uitgekomen: ik heb nu vier opdrachtgevers, waarvan ik bij twee werkzaam ben als communicatie- of contentspecialist en bij de andere twee als tekstschrijver. Voor mij een ideale combinatie met veel afwisseling.”
Welke van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
“Ik voel me snel op mijn gemak bij mensen, vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ben geïnteresseerd in de collega’s met wie ik werk. Dat zorgt er voor mijn gevoel voor dat anderen zich ook snel op hun gemak voelen bij mij en ik snel onderdeel word van een team. Zeker als freelancer komt dit goed van pas.”
Lees hier ook het verhaal van onze collega Margreet.
Communicatiemedewerker
Wie inspireert jou en waarom?
“Namen kan ik zo even niet noemen, maar ik vind het heel inspirerend als mensen hun leven omgooien om te doen wat ze het allerleukste vinden, ongeacht alle obstakels en wat de mensen uit hun omgeving daarvan vinden. Iedereen heeft dromen, maar lang niet iedereen durft ze na te jagen. Ik vind het altijd heel leuk om verhalen te zien of te lezen van mensen die dat wél doen.
Wat doe je graag buiten je werk om, waar krijg je energie van?
“Sporten, gezelligheid met vrienden en mooie reizen maken met mijn vriendin. Ook werk ik naast mijn werk als freelancer nog af en toe in een café-restaurant bij mij om de hoek. Hiermee ben ik begonnen toen ik mijn bedrijfje opzette, maar ik vind het nog steeds veel te leuk om mee te stoppen. Nu doe ik het dus ‘voor de hobby’. Verder lees ik graag over Amerika en ben ik een groot wintersportliefhebber.”
Wat betekent zingeving voor jou?
“Voor mij betekent zingeving dat je iets doet wat betekenis heeft voor een ander. Dat heb ik het meest gevoeld tijdens het vrijwilligerswerk dat ik een paar jaar geleden heb mogen doen. Ik werkte toen voor een communicatiebureau in Utrecht en kon van daaruit zo nu en dan aansluiten bij het Taalcafé, een onderdeel van de stichting Taal Doet Meer. Hier ging ik als ‘taalvrijwilliger’ in gesprek met mensen die niet of slecht Nederlands spraken, voornamelijk vluchtelingen. Ik vond dit heel leuk om te doen en het gaf me een goed gevoel om iets te doen voor mensen die, door hun afkomst en door een taalachterstand, veel minder kansen hebben in de maatschappij dan ikzelf. Ik denk er vaak over om zoiets weer te gaan doen hier in Amsterdam. Het wordt dus hoog tijd dat ik eens aansluit bij een Samenvijfdag!”
Ook werken via Samenvijf? Bekijk hier onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!