Samenlive

Samenvijf = Peggy

Inkomensconsulent gemeente Rotterdam Peggy - Samenvijf

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan. Daarom brengen we in de reeks Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Peggy, die via Samenvijf werkt als Inkomensconsulent bij gemeente Rotterdam.

We zijn heel benieuwd: Hoe ben je bij Samenvijf terechtgekomen?
”Ik koos voor Samenvijf nadat ik werd benaderd voor de functie Inkomensconsulent. Tijdens ons telefoongesprek voelde ik meteen een sterke klik. Het was duidelijk dat er goed naar mijn wensen en behoeften werd geluisterd, en dat er actief gezocht werd naar vacatures die perfect bij mij passen. Dit gevoel van oprechte aandacht en zorg sprak me enorm aan en gaf me het vertrouwen dat Samenvijf de juiste keuze was voor mij.”

Je werkt via Samenvijf bij de gemeente Rotterdam, maar woont in Oostenrijk. Hoe is dat zo gekomen?
”Oostenrijk is voor mij een plek waar ik me volledig thuis voel. Ik heb jarenlang heen en weer gereisd en gewerkt in hotels en restaurants, en uiteindelijk vond ik een woning in een bergdorp dat perfect bij me past. Terwijl ik in Oostenrijk woonde, ontdekte ik dat werken bij de gemeente als inkomensconsulent mij zeer goed lag. Ik begon met werken op afstand en vond mijn motivatie in het helpen van de burgers. Ik merkte hoe fijn het is om dicht bij de natuur te kunnen zijn. Het werken op afstand maakt me niet alleen efficiënter, maar ook gelukkiger. Soms werk ik zelfs vanaf mijn balkon, omringd door zon of sneeuw.”

Welk van jouw eigenschappen komen goed van pas in je werk?
”In mijn werk als Inkomensconsulent komen met name mijn sociale vaardigheden goed van pas. Ik ben in staat om met iedereen contact te maken en te communiceren, wat belangrijk is voor het behalen van de juiste resultaten. Daarnaast ben ik doortastend en zoek ik altijd net zo lang door tot alles goed is afgehandeld.”

Lees ook: Melissa werkt via Samenvijf als medewerker vergunningen bij gemeente Rotterdam.

Wat doe je graag buiten je werk om en waar krijg je energie van?
”Buiten mijn werk om heb ik verschillende hobby’s waar ik enorm van geniet en energie uit haal. Ik ben dol op reizen en heb afgelopen jaar een fantastische reis gemaakt naar Japan, Korea, Taiwan en IJsland. Deze ervaringen hebben me enorm verrijkt.  Daarnaast ben ik een enthousiaste skiër. Zodra ik een uurtje vrij heb, kun je me vinden op de berg! Skiën geeft me een enorme boost en ik ben altijd vroeg uit bed om elke mogelijke kans te grijpen om de pistes af te gaan. In de zomer besteed ik graag tijd aan mijn moestuin, waar ik verse groenten en fruit verbouw. Dit is voor mij pure ontspanning. Tot slot haal ik veel energie uit creatieve activiteiten, zoals het opknappen van meubels en het bereiden van uitgebreide desserts. Ik geniet ervan om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe creaties te maken.”

Inkomensconsulent Peggy - Samenvijf
Het uitzicht vanaf Peggy's werkplek.
Peggy Inkomensconsulent - Samenvijf
De reden waarom Peggy in Oostenrijk is gaan wonen: elke dag skiën en een prachtig uitzicht.

Tot slot. Wat betekent zingeving voor jou?
”Zingeving betekent voor mij vooral verbonden zijn met anderen. Persoonlijke groei is ook belangrijk voor mij. Daarom volg ik vaak cursussen en probeer ik graag nieuwe dingen uit. In mijn werk vind ik zingeving terug in wat ik belangrijk vind: het helpen van anderen en het streven naar eerlijke behandeling.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!