Samenlive

Samenvijf = Mirjam

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van onze collega Mirjam, recruiter bij Samenvijf op kantoor.

“De afgelopen twee jaren is zowel op zakelijk als privégebied best wat voor mij veranderd. Door corona veranderde er voor iedereen natuurlijk veel. De stad zag er anders uit, de haast die je normaal ziet was verdwenen. In mijn vrije tijd bezocht ik het liefst musea. Dat was tijdens corona best lastig. Ik ben daarom met een glas in lood cursus begonnen, en daar word ik echt gelukkig van. Een ambacht leren waar ik de rest van mijn leven plezier van ga hebben! Echter ben ik door corona helaas ook mijn vorige baan verloren, maar daardoor heb ik goed kunnen nadenken over wat bij mij past en wat ik wil. Van de eventwereld ben ik in de recruitmentwereld en het warme bad van Samenvijf terechtgekomen. Ik begon met een kleine stage bij Samenvijf. Spannend, maar heel interessant om een nieuwe wereld in te stappen. Ik ervaar het als enorm leerzaam, er is ruimte voor ontwikkeling en de waardering vanuit Frans en Marc is groot. Ik voel me hier echt thuis.

“Wat ik voornamelijk doe? Ik werk als recruiter. Hierin leer ik veel nieuwe functies kennen binnen de zorg en overheid. We organiseren eens in de zoveel tijd een brainfood, waarbij we een van onze collega’s (gedetacheerden) uitnodigen om uitgebreid te vertellen over zijn of haar functie. Het is ontzettend leerzaam en leuk om onze collega’s persoonlijk te ontmoeten. Wat mij zo aansprak aan Samenvijf is dat zij zich onderscheiden van anderen door zich maatschappelijk in te zetten. Het voelt erg goed om onze collega’s met behoud van salaris een dag vrijwilligerswerk te kunnen laten doen. Ik miste die voldoening erg in mijn vorige banen. Ook de maandelijkse vrijwilligersdagen vind ik mooi. Zo heb ik bijvoorbeeld asielzoekers (kinderen van een jaar of 10 tot 15) mogen helpen met het zoeken van hun eerste bijbaan. Ik vond het aangrijpend om te horen hoe hun leefomgeving was en hoe ze gevlucht zijn en vind het tegelijkertijd zo knap hoe goed ze al Nederlands spreken. Dit blijft mij zeker bij en ik hoop dat we als Samenvijf nog veel meer van dit soort vrijwilligersdagen mogen organiseren.

“Het komende jaar hoop ik mij nog meer te ontwikkelen en te groeien in mijn functie als recruiter. Veel nieuwe toekomstige collega’s aan te nemen en ze gelukkig te maken met hun nieuwe werk. Voor mij is het echt belangrijk om doelen te behalen, veel van elkaar te leren, feedback te ontvangen en daarmee aan de slag te gaan. Het motto van Samenvijf is een persoonlijke benadering. Goed contact is erg belangrijk, zowel met onze opdrachtgevers als met werknemers. Ik krijg energie van mensen en mijn drive is dan ook om het persoonlijke contact centraal te laten staan. ‘Tijd voor iets nieuws’ is niet voor niets onze slogan. Ik hoop dit door mijn persoonlijk contact waar te maken.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!