Samenlive

Samenvijf = Ellis

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Hieronder lees je het verhaal van onze collega Ellis, werkconsulent voor de gemeente ’s-Hertogenbosch.

“De afgelopen twee jaar heb ik kennis mogen maken met het Sociaal Domein. Toen corona zijn inbreuk maakte op de samenleving kregen gemeenten de taak om inkomensvoorzieningen voor ondernemers op te pakken. De taak om ondernemers te helpen bij het zoeken van passend werk ligt bij mij. Ik vind het ontzettend leuk om telkens te anticiperen en het gesprek aan te gaan met ondernemers om te kijken waar zij bij geholpen zijn. In mijn functie help ik zowel ondernemers als kandidaten vanuit de Participatiewet. Het is mooi om met een gevarieerde doelgroep te mogen werken. Hiervoor werkte ik bij de gemeente Oss, daar had ik veel kandidaten die anderstalig waren of waarbij de afstand tot de arbeidsmarkt erg groot was. Ik kwam erachter dat mijn hart daar niet ligt. Ik wilde heel graag bij de gemeente ’s-Hertogenbosch werken omdat zij ook de doelgroep ondernemers bedienen. Zij hadden geen directe mogelijkheden omdat het werk wat ik doe van tijdelijke aard is, zodoende kwam ik op de site van Samenvijf terecht en kon ik via hen aan de slag bij de gemeente ’s-Hertogenbosch.

“Wat ik precies doe? Ik begeleid mensen richting de arbeidsmarkt om hen weer handvatten te bieden om de arbeidsmarkt te kunnen betreden. In deze functie moet je open staan om een vertrouwensrelatie aan te kunnen gaan. Mensen vertellen hun persoonlijke levensverhaal met alle ups en downs. Dat vind ik echt bijzonder. Het intrigeert mij wat iemands beweegreden is om elke dag weer op te staan. Ik hoop ook door mijn enthousiasme en positieve kijk op het leven mensen te kunnen motiveren om de mooie kanten van het leven te zien. Na regen komt zonneschijn, zeggen ze altijd!”

“In deze functie moet je openstaan om een vertrouwensrelatie aan te kunnen gaan gaan. Mensen vertellen hun persoonlijke levensverhaal met alle ups en downs.”

Ik geloof dat mijn werk echt bijdraagt aan de vooruitgang in de maatschappij. Als ik bijvoorbeeld naar de gemeente ’s-Hertogenbosch kijk hebben zij als visie zoveel mogelijk mensen van de bank te krijgen. Dit kan zijn door vrijwilligerswerk, maar ook betaald werk. Als je mensen weer in beweging krijgt, heeft dat invloed op iemands gemoedstoestand en geeft dat een gevoel van ‘erbij horen’. Wij proberen zoveel mogelijk mensen weer zelfredzaam te maken met het uiteindelijke doel om zo min mogelijk mensen een uitkering aan te laten vragen.”

“In 2022 hoop ik mezelf nog beter te leren kennen door nog meer nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen op te doen. Voor mij betekent nieuwe mensen nieuwe inzichten en fijne gesprekken. Ik merk dat je daardoor nog bewuster wordt van hetgeen wat je al weet en ook van wat je nog niet weet. Naast mijn werk ben ik ook actief betrokken bij de lokale politiek en hoop ik een bijdrage te kunnen leveren om de belangen van de inwoners van mijn eigen gemeente te kunnen vertegenwoordigen. Normaal gesproken ben ik ook lid van een kookclub, maar door corona lag dit even stil. Ik hoop dit binnenkort weer op te mogen pakken.

 

Ook aan de slag als werkconsulent? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!