Samenlive

Samenvijf = Arzu

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van Arzu, onze collega die zich als schuldhulpverlener 100% inzet om mensen te helpen naar een schuldvrij leven.

“De afgelopen twee jaar kan ik samenvatten in één woord: dynamisch. Zowel privé als op werkgebied. Na jarenlang in vaste dienst te zijn geweest bij de gemeente heb ik bewust gekozen voor detachering. Dat was een grote stap met veel risico’s en onzekerheden, maar wel een stap die achteraf goed heeft uitgepakt voor mijn eigen ontwikkeling. Mijn sollicitatiegesprek bij Samenvijf voelde zo goed dat ik helemaal geen twijfels meer had over mijn keuze. Daarnaast was het privé een dynamische periode door corona en de bruiloft van mijn dochter. De beperkingen en gevolgen van corona maakte de voorbereiding naar de bruiloft zenuwslopend. Inmiddels is mijn dochter alweer 1 jaar getrouwd en heel gelukkig.” 

“Ik heb niet bewust gekozen voor het beroep schuldhulpverlener, maar ik ben in het vak gerold en heb door de jaren heen veel geleerd. Het begon bijna dertig jaar geleden toen de afdeling schuldhulpverlening werd opgericht bij de gemeente waar ik werkzaam was. Enthousiast ging ik in op het aanbod om te helpen met de oprichting en begon mijn carrière als administratief medewerker schuldhulpverlener. Na een junior- en seniorfunctie ben ik nu leidinggevende in het vak en heb ik verschillende opleidingen schuldhulpverlening afgerond. Nog steeds ga ik regelmatig naar cursussen en opleidingen om mijn vakkennis te vergroten en, met plezier, te kunnen delen met mijn collega’s.”

“De drive die ik heb voor dit vak wordt versterkt door de ontwikkelingen die ik zie, namelijk dat er binnen de schuldhulp steeds meer aandacht is voor de mens en niet enkel voor de schulden.”

“Het komende jaar zal weer een jaar zijn vol positieve uitdagingen en veranderingen. Schuldhulp is een zeer dynamisch vak met veel ontwikkelingen. Wat ik bijvoorbeeld een mooie ontwikkeling vind is dat er binnen de schuldhulp steeds meer aandacht is voor de mens en niet enkel voor de schulden. Daarnaast ervaar ik binnen het vak veel ruimte voor persoonlijke uitdagingen en groei. Dit wordt versterkt door de tijd die ik krijg bij Samenvijf om naar vakgerelateerde congressen te gaan die erg leerzaam zijn.”

“De drive die ik heb voor dit vak wordt versterkt door de ontwikkelingen die ik zie. Vroeger werden schulden niet geaccepteerd en werd er vol ongeloof gekeken naar mensen die problematische schulden maakten. Nu ziet men in dat er vaak veel meer problematiek meespeelt en dat het niet alleen gaat om de schulden. Deze verandering in focus naar de menselijke kant daagt me uit en is een drijfveer om door te gaan. Daarnaast geeft het mij een zeer voldaan gevoel wanneer ik iemand uit de schulden heb kunnen helpen.”

“Het helpen, ondersteunen en begeleiden van mensen naar een schuldvrij leven is voor mij echt social impact maken. Dat wil ik mijn hele leven blijven doen. Daarnaast ga ik graag naar de maatschappijdagen die door Samenvijf worden georganiseerd. We gaan dan naar bijvoorbeeld een revalidatiecentrum of verzorgingstehuis om te helpen met de werkzaamheden of activiteiten. Ik ben erg tevreden hoe Samenvijf omgaat met haar medewerkers. De organisatie is open, eerlijk, laagdrempelig en meedenkend.”

Onze collega worden? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!