Samenlive

Pasta a la Samenvijf bij het Leger des Heils

Pasta a la Samenvijf bij het Leger des Heils
Een groep gemotiveerde Samenvijfers, vijf kilo gehakt, zestig stengels bleekselderij, elf liter gezeefde tomaten, een veelvoud aan spaghetti, uien en winterpenen. Ingrediënten voor pasta bolognese én voor een inspirerende en gezellige middag bij het Leger des Heils.

Samenvijf was te gast op locatie MiddelBewust in Amsterdam-Oost. Deze vestiging van het Leger des Heils is bedoeld voor mensen met een verslaving, maar die willen werken aan een leven zonder, of met beheersbaar, middelengebruiken. Deze bewoners zijn gemotiveerd om te wonen op een afdeling met begeleiding en werken toe naar een zo zelfstandig mogelijke woonvorm. Ook volgen ze tijdens hun begeleidingstraject trainingen en een vorm van dagbesteding.

De middag begon in het Leger des Heils Museum, midden in het centrum van Amsterdam, met een presentatie van Koos Koelewijn, Hoofd Directiezaken. Daar leerden de collega’s van Samenvijf meer over de historie van de organisatie en werden ze meegenomen langs de verschillende opvangcentra in Amsterdamse stadscentrum.

De bewoners van MiddelBewust waren nieuwsgierig naar onze komst en naar onze plannen met de kilo’s aan ingrediënten. Al gauw raakten onze collega’s en de bewoners met elkaar in gesprek. Iedere bewoner met een eigen geschiedenis en een vaak indrukwekkend verhaal.
En hoe kook je pasta voor vijftig mensen? Laat dat maar aan Samenvijf over: een duidelijke taakverdeling, een goede timing en met heel veel enthousiasme!

Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!