Samenlive

Parool: ‘Hoe strik je een verwende werknemer?’

De tijd van ‘voor jou tien anderen’ is echt voorbij. In een interview in Het Parool legt Frans Zantman, oprichter van Samenvijf het concept van bedrijf uit.

Geen ‘vijfdaagsewerkweeksleur’, wie wil dat nou niet? Samenvijf weet wel hoe het in de krappe arbeidsmarkt schaarse krachten voor zorg en welzijnswerk aan zich moet binden. De vijfde dag in de week mogen ze helemaal besteden aan vrijwilligerswerk. Betaald. Eigenlijk moeten we het dan geen vrijwilligerswerk noemen. Samenvijf houdt het er liever op dat hun mensen zich kosteloos inzetten voor anderen. Want de vijfde dag wordt niet in rekening gebracht bij de opdrachtgever. Die betaalt voor vier dagen, maar werknemers krijgen gewoon voor 36 of 40 uur salaris. En ze krijgen er ook nog iets anders voor terug. “Zingeving,” zoals Frans Zantman van Samenvijf het noemt. “Met een voldaan gevoel het weekend in.”

Lees het gehele artikel hier.

SAMENLIVE
Samenlive is het gezicht van Samenvijf, waar je onze collega’s ontmoet, de maatschappelijke projecten die wij steunen terugvindt en meer nieuws en inspiratie leest over ons werk.

Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken. Wij bieden uitdagend werk aan bij onze opdrachtgevers en geven daarnaast al onze collega’s iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreken we de routine en ontstaat er een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Zo zorgen wij samen dat de maatschappij een stukje mooier wordt. Lijkt het jou leuk om maatschappelijk betrokken te zijn en daarnaast een uitdagende baan te hebben? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s.

Lees hier meer over onze manier van werken en bekijk onze openstaande vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!