Samenlive

Iets betekenen voor een ander zit in kleine dingen

Iets betekenen voor een ander zit in kleine dingen
Onze vijfde dag brachten we met een aantal collega’s door bij Bartiméus. Een eerste kennismaking met deze nieuwe Vriend van Vijf. Bartiméus is een zorgorganisatie voor mensen die slechtziend of blind zijn. Met hun specialisme bieden ze zowel diagnostiek, behandeling & revalidatie en onderwijs aan. Daarnaast woont een groot aantal mensen op de verschillende locaties van Bartiméus en bieden ze verschillende vormen van dagbesteding aan.

Samenvijf was te gast op de locatie in Doorn, waar extra ondersteuning bij de dagbesteding voor ouderen werd geboden. Willeke Zuidema, coördinator vrijwilligerswerk bij Bartiméus, was blij met onze komst: “Door de ondersteuning van vrijwilligers krijgen we extra handen waardoor andere activiteiten mogelijk worden. De extra ogen zorgen ervoor dat we met de mensen erop uit kunnen. Het zorgt voor een positieve stimulans, voor alle betrokkenen.” De extra handen zorgden er deze ochtend voor dat er met een grote groep bewoners een flinke wandeling kon worden gemaakt in het zonnige herfstweer.

Nelly werkt via Samenvijf als klantmanager bij Gemeente Zoetermeer. De ochtend bij Bartiméus heeft haar beeld van vrijwilligerswerk veranderd: “Vrijwilligerswerk doen betekent voor mij iets te kunnen betekenen voor een ander. Eerder had ik daar een groot beeld bij, een groot doel, waardoor het te veel op afstand kwam. Ik heb gemerkt door mijn ervaring bij Bartimeus dat iets kunnen betekenen voor een ander in hele kleine dingen kan zitten: een glimlach, een gesprekje, iemands hand vasthouden of een wandeling. Het is mooi dat Samenvijf de verbinding maakt met het doen van vrijwilligerswerk. Het plaatst mijn kijk op mijn omgeving in een ander en ruimer perspectief. We zijn vaak zo bezig met ons eigen leventje – en natuurlijk geldt dat niet voor iedereen – dat we soms vergeten dat er nog zoveel meer is. Het was voor mij een inspirerende en waardevolle ochtend.”

Willeke zegt over onze kennismaking: “Bijzonder en mooi om te zien hoeveel indruk mensen op elkaar kunnen maken als de vanzelfsprekendheid wegvalt. Veel waardering voor Samenvijf dat zij zich hieraan bloot durven te stellen en zich, soms na wat aarzeling, aan de kennismaking overgaven.”

Samenvijf dankt Bartiméus voor de bijzondere ochtend en de gastvrijheid. We kijken terug op een inspirerende kennismaking en komen met veel plezier terug.

Wil je ook meer uit jezelf en je week halen? Bekijk onze vacatures en doorbreek je routine. Wil je bij Bartiméus aan de slag als vrijwilliger? Dat kan al vanaf twee uren per maand. Hier vind je meer informatie.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!