Samenlive

Francien werkt op haar vijfde dag bij een opvang voor daklozen

Francien werkt op haar vijfde dag bij een opvang voor daklozen

Francien werkt via Samenvijf als jeugdhulpverlener bij Gemeente Den Bosch. Ter invulling van haar maatschappelijke activiteit zet ze zich iedere week vrijwillig in bij een opvang voor dak- en thuislozen.

Betaald vrijwilligerswerk

“Bij Samenvijf heb ik een arbeidscontract van 34 uur per week, waarvan ik 32 uur werkzaam ben als jeugdconsulent bij de Gemeente ’s-Hertogenbosch. Binnen deze functie kom ik als indicatiesteller bij gezinnen thuis over de vloer. Ik analyseer hun behoefte en stel samen met het gezin een plan van aanpak op. Daarnaast heb ik bij Samenvijf de mogelijkheid gekregen om iedere week betaald “vrijwilligerswerk” te doen. Toen ik hoorde dat mij deze mogelijkheid werd geboden, wist ik direct wat ik wilde gaan doen: ik wilde aan de slag gaan voor de Maatschappelijke Opvang Den Bosch, in mijn eigen woonplaats Den Bosch.”

Maatschappelijke Opvang

Maatschappelijke Opvang Den Bosch begeleiden mensen met complexe problematiek, die dak-/thuisloos zijn of met relationeel geweld te maken hebben. Iedere week draait Francien een bardienst op de locatie Het Inloopschip. Dit is een dag- en nachtopvang voor dak- en thuislozen. Francien: ”De bardienst bestaat uit een twee uur durende dienst, ‘s avonds van acht tot tien uur. Dit is een duidelijk afgeronde taak en valt goed te combineren met mijn werk als jeugdhulpverlener. Ik zorg dat de keuken netjes blijft en verzorg eten en drinken voor de bezoekers. Daarnaast kunnen de bezoekers bij mij terecht voor een douchemuntje, handdoek, zeep en een tandenborstel. Mochten zij dit niet vragen en ik signaleer dat een douchebeurt wel aan te raden is, dan maak ik een praatje met de gast en probeer hem of haar alsnog onder de douche te krijgen. Ik doe dit nu een aantal weken en met enkele bezoekers die vaker gebruik maken van de opvang, word ik al meer vertrouwd. Ik vind dit een prettige invulling van mijn maatschappelijke activiteit, omdat ik zowel lekker actief bezig ben als contact kan maken met bezoekers. De afwisseling in mijn werkweek geeft mij energie en brengt een gezonde balans tussen werk en privé.”

Wil je ook meer uit jezelf en je week halen? Bekijk onze vacatures en doorbreek je routine.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!