Samenlive

5 vragen aan Samenvijf’er… Marc

Marc Samenvijf 2024

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, en wij zijn heel benieuwd hoe onze collega’s terugkijken op afgelopen jaar. Wat hebben ze geleerd, wat waren hun favoriete momenten en wat zijn de plannen voor 2024? Aan het woord is Marc: Samenvijf’er vanaf het eerste uur.

1. Wat heb je in 2023 bereikt op werkgebied waar je het meest trots op bent?

”In een krappe arbeidsmarkt hebben we als organisatie onze doelen bereikt. Wat zeg ik, we zijn ver over onze doelstellingen heen gegaan. Samen met een zeer hecht team doen we het op onze manier.”

2. Wat is jouw favoriete teammoment van het afgelopen jaar?

”Ik geniet elke dag van het team, van de jonge gemotiveerde en gedreven professionals. Het is voor mij elke dag een plezier om te werken met het team. Eén moment? Dan kies ik voor de zomerborrel in augustus. Daar hebben samen met onze gedetacheerde collega’s een mooie middag in Rotterdam gehad. Met iedereen bijgekletst en geproost. Stiekem vond ik de Samenvijfmiddag bij ’s-Heeren Loo (kermis voor bewoners met een beperking plus familie en vrienden) ook geweldig met het team. Samen met het team mensen een leuke dag laten ervaren en de zorgmedewerkers die dag ontlasten. Dat is ook waar Samenvijf voor staat.”

Samenvijf Vrijwilligerswerk 'S-Heeren Loo
Marc en collega Eline op de Samenvijfmiddag bij 'S-Heeren Loo

3. Wat is jouw grootste leermoment van het afgelopen jaar en hoe wil je dit inzetten om jezelf verder te ontwikkelen in het nieuwe jaar?

”Mijn grootste leermoment is dat jezelf verantwoordelijk bent voor hoe je voelt en kijkt naar de wereld. Dr. Wayne Dyer zegt het passend: “When you change the way you look at things, the things you look at change”. Met vallen en opstaan pas ik dit dagelijks toe. Leren van mijn ervaringen en welke emoties/gevoelens daarbij komen. Wat ik hiermee bedoel, is dat bijvoorbeeld de emoties irritatie of ergernis vanuit jezelf komt en niet vanuit een ander. Ervan uitgaan dat de ander goede bedoelingen heeft.”

4. Welke persoonlijke of professionele doelen heb je voor jezelf gesteld in 2024?

”Persoonlijk wil ik verder gaan met de leermomenten van de vorige vraag, daar ga ik in 2024 nog harder aan werken. Professioneel wil ik met Samenvijf (organisch) blijven groeien, dat doen we jaarlijks, maar 2024 staat voor verdere uitbreiding van het team en daarmee de organisatie. Met de groei gaat hand in hand ons maatschappelijk concept. Voor 2024 hebben we de Samenvijfdagen klaar staan. Hoe mooi is dat.”

⁠5. Hoe hoop je een positieve impact te hebben op de maatschappij in het komende jaar?

”Onze gedetacheerde collega’s de mogelijkheid geven om naast hun ‘reguliere’ werk ook vrijwilligerswerk te doen. Met behoudt van salaris. Daarnaast onze Samenvijfdagen blijven stimuleren bij (gedetacheerde) collega’s, partners, contacten, eigenlijk wie maar wil helpen. Iets goeds doen voor een ander loont.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!