Samenlive

Tijd voor Miranda: Werken als P&O adviseur

Tijd voor iets nieuws, tijd voor onze collega’s. We spreken met Miranda over haar werk als P&O Adviseur bij de gemeente Amersfoort.

Ik kom binnen bij een organisatie, ik draag bij, ik leer en ga weer door naar de volgende organisatie. Dus zowel ik als de organisatie leren ervan.

Als Personeel & Organisatie (P&O Adviseur heb je een breed takenpakket. Zo houd je je bijvoorbeeld bezig met het personeels- en organisatiebeleid, maar adviseer je ook het managementteam op het gebied van organisatieveranderingen en personeelszaken. Daarnaast voer je ook sollicitatie- en functioneringsgesprekken.

Miranda’s werkdag

De werkzaamheden van Miranda verschillen per dag: ‘’Het ligt er net aan wat er te doen is’’, vertelt Miranda. ‘’Ik heb sowieso elke dag overleg met mijn eigen team en vaak ook met een manager. De beleidsmatige zaken zijn verspreid over de hele week. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met arbeidsvoorwaardengesprekken en in gesprek met managers over de aankomende reorganisatie’’.

Het leukste en direct ook het complexe aan dit werk vindt Miranda het werken met veel verschillende partijen. Miranda: ‘’Als ik advies geef heb ik te maken met verschillende partijen, die in verschillende lagen van de organisatie zitten. Elke partij heeft weer andere belangen en wensen, daar probeer ik rekening mee te houden. Doordat ik met veel medewerkers praat weet ik overal wel iets vanaf, dat vind ik heel leuk.’’

Ontwikkelingen

De werkzaamheden van Miranda zijn in de loop van haar carrière erg veranderd. ‘’In het begin van mijn werk als P&O adviseur was ik vooral bezig met het uitvoeren van taken die ik kreeg van een manager. Ik was toen meer een medewerker dan een P&O adviseur. Nu ben ik echt veranderd in een adviseur. Ik zit aan tafel bij het managementteam en adviseer over personeelszaken of ben met ze in gesprek over visie, beleid, toekomst en financiën.’’

Werken als ZZP’er

Miranda werkt via Samenvijf als ZZP’er bij gemeenten. Ze heeft elke keer opdrachten van ongeveer zes maanden tot een jaar. Ze krijgt hierdoor een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties. ‘’Ik kom binnen bij een organisatie, ik draai mee, ik leer en ga weer door naar de volgende organisatie. Dus zowel ik als de organisatie leren ervan. Het werk blijft in de basis hetzelfde, maar toch wordt het steeds anders benaderd of heb ik weer andere werkzaamheden’’, zegt Miranda.

Zingeving

Op de vraag wat Miranda zingeving geeft in haar werk zegt ze: “Mijn HR-werk is te allen tijde gericht op het zo goed mogelijk organiseren van bedrijfsbrede, beleids- en personele zaken in het belang van de medewerkers. En de medewerkers zijn het belangrijkste wat een organisatie heeft om de doelstellingen te bereiken. Om hiervoor en hieraan te mogen werken geeft mij voldoening en plezier”.

Tot slot

Wat vind je leuk aan Samenvijf? Miranda:Het eerste wat mij aansprak is de maatschappelijke visie van Samenvijf. 1 dag per week de medewerker kosteloos inzetten voor een maatschappelijke organisatie. Daarbij zijn de medewerkers van Samenvijf waar ik contact mee heb gehad altijd enthousiast en staan ze voor je klaar”.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!