Samenlive

Samenvijf = Mark

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van onze collega Mark, werkzaam als Inkomensconsulent en oprichter van het Parkinson Platform in Kampen.

De afgelopen twee jaar waren voor mij erg ingrijpend. Niet alleen corona veranderde het dagelijks leven, ook werd bij mij Parkinson gediagnosticeerd. De ziekte van Parkinson is een niet aangeboren hersenletsel wat zich uit in klachten in de energiehuishouding en motoriek. Het moeilijke van deze ziekte is dat deze niet te behandelen is, enkel de verschijnselen zijn enigszins te bestrijden. De impact op mijn leven is dan ook groot. Ik moet accepteren dat ik te maken heb met een nieuwe realiteit waarin dingen niet meer vanzelfsprekend zijn.

Dankzij de goede facilitering door Samenvijf en mijn opdrachtgevers gemeente Utrecht en gemeente Rotterdam heb ik kunnen kiezen om mijn werk als inkomensconsulent Tozo vanuit huis uit te voeren. Door mijn extra opleiding ‘Klantmanager Werk & Inkomen’ heb ik mijzelf meer op de markt kunnen positioneren als allround klantmanager, coach en accountmanager. Zo ben ik breder inzetbaar bij opdrachtgevers in het sociaal domein.

Met de verlenging van mijn contractperiode en goede samenwerking met Samenvijf en mijn opdrachtgevers zie ik mijzelf graag op deze voet doorgaan. Het drijft mij om mijn kennis en kunde in te zetten in het publieke domein en niet langer voor het bedrijfsleven. Natuurlijk moet ik wel rekening houden met mijn verminderde en schommelende energieniveau. Ik ben continue op zoek naar stabiliteit en balans in mijn werk- en privé leven. Zo heb ik er al voor gekozen om een dag per week minder te werken.”

“Door de ruimte die ik krijg bij Samenvijf kan ik mij naast mijn werk ook inzetten als vrijwilliger en taaldocent bij de gemeente Kampen. Hier kwam ik er achter dat er geen lokale organisatie of een aanspreekpunt is voor mensen met Parkinson met het oog op de maatschappelijke positie en ontwikkelingen. Daarom heb ik het initiatief genomen om een lokaal platform op te richten waar we bijeenkomsten organiseren met onder andere parkinsonpatiënten, mantelzorgers en hulpverleners.”

“Met het Parkinson Platform en mijn vrijwilligerswerk probeer ik van persoonlijke waarde te zijn voor zowel de mensen binnen als buiten mijn kring. Ik houd me graag bezig met werkzaamheden waarbij de menselijke maat de belangrijkste kernwaarde is. Dat betekent social impact maken voor mij.”

Meer weten? In een serie van blogs vertelt Mark alles over zijn leven met de ziekte van Parkinson. Hoe communiceer je naar je collega’s? Hoe is het om te sporten met Parkinson? En wat zijn handvaten om met de verschijnselen om te gaan op werk. Houd Samenlive in de gaten voor de reeks artikelen. 

Onze collega worden? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!