Samenlive

Samenvijf = Jan

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van onze collega Jan, toetsdeskundige bij de Politieacademie en actief in het buurtcentrum in het dorp.

“De afgelopen twee jaar waren voor mij heel wisselend. Het was enerzijds fijn en rustig om meer thuis te zijn door het wegvallen van allerlei sociale activiteiten en het thuiswerken. Aan de andere kant miste ik het praatje bij de koffieautomaat en was ik druk met de omslag naar online vergaderen. Online training geven aan groepen werd een deel van mijn werk en dat beviel helaas niet zo goed. Ook vond ik de verdeeldheid in de samenleving moeilijk. Er waren hele sterke meningen terwijl we geen van allen wisten wat het beste was. Maarja, zo is de mens nu eenmaal.

Een jaar geleden, midden in corona tijd, kwam ik via Indeed in aanraking met Samenvijf en mijn huidige baan. Ik startte als toetsdeskundige op een hbo-opleiding waar ik verantwoordelijk ben voor het maken en vernieuwen van alle examens en bijkomende procedures. Een grotere uitdaging dan je als buitenstaander op het eerst gezicht denkt en een mooie stap na mijn master toetsdeskundige.”

“Mijn drive is om examens te maken die zo veel mogelijk eerlijke kansen bieden aan studenten. Hun studiesucces en daarmee hun toekomst staan op het spel. Zakken voor een tentamen is erg, maar het gevoel dat je geen eerlijke kans hebt gekregen is nog veel moeilijker en kan je lang bijblijven. Ik wil studenten het gevoel geven dat ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben.”

“Ik geloof dat ieder mens op zoek is naar een beetje geluk, maar dat dat voor sommigen niet meevalt. We moeten ons best doen als samenleving en als individu om solidair te zijn met de mensen voor wie het tegenzit.”

“Ik geloof dat ieder mens op zoek is naar een beetje geluk, maar dat dat voor sommigen niet meevalt. We moeten ons best doen als samenleving en als individu om solidair te zijn met de mensen voor wie het tegenzit. In allerlei vrijwilligerswerk zie ik dit gebeuren. Het is goed om te zien hoe mensen elkaar ondersteunen en zo de samenleving belangeloos wat mooier maken. Mijn eigen visie op sociaal bezig zijn is om dicht bij huis te blijven. Ik zet me dan ook in voor diverse activiteiten in het buurtcentrum in het dorp. Een mooie manier om dat via Samenvijf te kunnen doen.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!