Samenlive

Samenvijf = Alexandra

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van onze collega Alexandra, gedreven om iets te doen voor haar medemens en daarom trainer van bron- en contactonderzoekers bij de GGD.

“Ondanks dat de afgelopen twee jaar niet de leukste jaren waren van mijn leven heb ik wel enorm veel geleerd en meegemaakt. Zo heb ik geleerd hoeveel het waard is om leuke dingen te kunnen doen met de mensen om wie je geeft. Ook ben ik deze periode begonnen bij GGD Rotterdam-Rijnmond en weet ik nu wat ik belangrijk vind in een baan: werken met fijne mensen. Bij de GGD heb ik prachtige mensen ontmoet die mijn leven de afgelopen twee jaar een stukje leuker hebben gemaakt.

Naast het werken met fijne collega’s vind ik het belangrijk om zinvol werk te doen waarin ik bijdraag aan de maatschappij. Door mijn werk als bron- en contactonderzoekmedewerker (BCO’er) kon ik mij inzetten voor het inperken van de coronacrisis. Ik moest echt in de rol van een onderzoeker kruipen, niet zomaar een callcenterbaantje. Na vier maanden voelde ik dat ik opnieuw uitgedaagd wilde worden en kwam de vacature van trainer van BCO’ers voorbij. De coaching rol en het helpen van mensen in de functieomschrijving spraken mij erg aan en nu ben ik alweer acht maanden met veel plezier trainer.”

“Het is mijn drive in het leven om andere mensen te helpen en gerust te stellen. Dit deed ik als BCO’er bij de burgers, maar nu ook als trainer bij de nieuwe BCO’ers. Ook mijn collega’s zijn een drive om te doen wat ik doe. Door hen heb ik altijd zin om naar werk te gaan. Ik zie het als één grote familie met een gezamenlijk doel: de pandemie inperken.

Hoe ik de rest van het jaar voor me zie is lastig te zeggen, niemand weet hoe corona zich gaat ontwikkelen. In ieder geval wil ik graag een baan vinden waarin ik iets voor de medemens kan betekenen en op deze manier sociale impact kan maken. Via Samenvijf moet dat zeker lukken. Ze zijn een bureau dat ook veel waarde hecht aan het helpen van de maatschappij. Ik ben dan ook erg blij om voor hen werkzaam te zijn! Daarnaast hoop ik dat komend jaar weer meer teruggaat naar ‘normaal’ en dat ik in de zomer lekker terrasjes kan pakken, dansjes kan doen in de club en mijn familie en vrienden weer meer in het echt kan zien.”

Onze collega worden? Bekijk onze vacatures.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!