Samenlive

Matthijs geeft op zijn vijfde dag computerles bij de lokale bibliotheek

Matthijs geeft op zijn vijfde dag computerles bij de lokale bibliotheek
Matthijs werkt via Samenvijf als communicatieadviseur bij de gemeente Westland. Op zijn vijfde dag zet hij zich in bij de bibliotheek in zijn woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht. Daar verzorgt hij onder andere de Klik-en-Tik-cursus. Zijn ervaringen bij de bibliotheek lees je hier.

De bibliotheek is meer dan de uitleen van boeken. Er worden ook allerlei activiteiten en cursussen georganiseerd. Bijvoorbeeld op het gebied van digitale vaardigheden en leesbevordering. De Klik-en-Tik-cursus is een eerste kennismaking met de computer. Mensen leren werken met de muis en met het toetsenbord. Maar ook internetpagina’s bezoeken en bijvoorbeeld het plannen van een treinreis of iets kopen via Marktplaats zit in de cursus.

”Mijn vrijwilligerswerk op de woensdag is een mooie afwisseling in mijn werkweek. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te kunnen betekenen.” Jarenlang was Matthijs als vrijwilliger wekelijks actief bij Scouting. Toen hij daar een paar jaar geleden stopte als leiding vulde die extra tijd zich al snel met werk van zijn betaalde baan. “Ik vind mijn werk als communicatieadviseur erg leuk, maar ik miste het wekelijkse vrijwilligerswerk. Dat was voor mij dan ook een belangrijke reden om te kiezen voor Samenvijf.”

De Klik-en-Tik-cursus bestaat uit een e-learning die de cursisten zelf kunnen volgen. Op de woensdag in de bibliotheek is het ook mogelijk om hulp te krijgen bij een andere ‘computervraag’. “Zo heeft een mevrouw van in de 80 met mijn hulp haar eerste e-mail gestuurd. Ze had van haar dochter een beeldje gekregen en wilde de kunstenares daarvan een compliment maken. De volgende week kon ze trots vertellen dat ze nog dezelfde dag een reactie had gekregen.” Veel cursisten hebben ook vragen over het gebruik van de mobiele telefoon en dan vooral WhatsApp. Matthijs is daarom nu bezig met het opzetten van een speciale WhatsApp-cursus.

Naast de cursussen voor digitale vaardigheden is Matthijs ook bezig met het opstarten van het voorlezen voor 4-7 jarigen. “Het was al lang een wens van de bibliotheek om daar mee te beginnen en het is precies de leeftijd waar ik als leiding op Scouting veel ervaring mee heb. Samen met de consulente van de bibliotheek heb ik een plan gemaakt om deze nieuwe activiteit te promoten in de kleuterklassen in Hendrik-Ido-Ambacht. Zo komt ook mijn kennis en ervaring als communicatieadviseur van pas.”

Wil je meer weten over Matthijs zijn werk bij de bibliotheek of wil je hieraan bijdragen? Neem contact met ons op.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!