Samenlive

Een gezellige en competitieve middag bij Participe

Een gezellige en competitieve middag bij Participe
Niet iedere deelnemer van de Ontmoetingsgroep Amstelveen had zin in sjoelen die middag, voor sommigen was gezelschap en een goed gesprek meer dan voldoende. Samenvijf was afgelopen vrijdag te gast bij de ontmoetingsgroep in Wijkcentrum Middenhof voor mensen met beginnende vergeetachtigheid en ondersteuning voor hun mantelzorgers. De bezoekers kregen gezelschap van de collega’s van Samenvijf en werden uitgedaagd voor een potje biljart of Vier op een Rij.

“Een spelletje spelen? Jongeman, ik vind het veel leuker om gezellig met je te praten”.

Deelnemers zijn drie dagen per week welkom bij de ontmoetingsgroep op maandag en/of woensdag en/of vrijdag. Het dagprogramma bestaat uit verschillende activiteiten van bewegen tot geheugenactiviteiten. Zo blijven de ouderen in beweging en actief. Ook worden ze gestimuleerd in hun belevingswereld en wordt eenzaamheid verkleind. Vaak kunnen ze hierdoor langer thuis blijven wonen. Door de ondersteuning van Samenvijf was er weer eens ruimte om uitgebreid in gesprek te gaan met de deelnemers . Sommigen wonen alleen, een spelletjesmiddag met een goed gesprek is dan een fijne invulling van de vrijdagmiddag.

Zowel de begeleiding van de ontmoetingsgroep, de deelnemers als Samenvijf kijken terug op een gezellige middag. De afspraken over een revanchepartij biljart zijn inmiddels gemaakt. Samenvijf hoopt dan ook snel weer een keer langs te gaan en zo met de begeleiders en vrijwilligers van Participe de maatschappij verder in bloei te zetten.

Samenlive