Stuur ons een appje of mail ons hier
Stuur ons een appje of mail ons hier
Beschrijving project
De gemeente Utrecht wil in de toekomst in het oostelijk deel van de stad een ‘stedelijke knoop’ ontwikkelen: Stedelijke Knoop Lunetten-Koningsweg (afgekort SKLK). Zie ook de projectwebsite. Dat is een gebied met goed openbaar vervoer, woningen, voorzieningen en werkruimtes. Dit idee komt uit de Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040 die in 2021 is vastgesteld. Om een start te maken, heeft de gemeente in een scenariostudie onderzocht wat de mogelijkheden zijn in het gebied rond het huidige station Lunetten. De scenariostudie laat zien wat er gebeurt als we kleine aanpassingen maken en wat voor effect het heeft als we heel veel gaan veranderen. De scenariostudie is nu afgerond. Uit het onderzoek komt een idee over de richting waarmee we verder willen. We gaan nu met strategische partners bij het rijk, de provincie en NS/ProRail verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor verbetering van het openbaar vervoer met een extra (intercity) station en een snelle buslijn (Bus Rapid Transit, afgekort BRT) van Westraven tot aan USP. Ook gaan we onderzoeken hoe we daarbij woningen, kantoren, winkels, horeca en andere voorzieningen kunnen toevoegen. Dit moet wel in balans gebeuren, dus er is ook ruimte nodig voor sport en veel groen en water in de openbare ruimte.
Korte beschrijving speelveld
Het ontwerpteam waar de strategisch mobiliteitsadviseur onderdeel van gaat uitmaken werkt aan de ontwikkeling van de stedelijke knoop Lunetten Koningsweg. Er zijn maandelijkse stafmomenten over deze ontwikkeling, waarbij de mobiliteitsadviseur soms ook zal moeten aanschuiven. Er is de afgelopen periode een scenariostudie opgesteld met een voorkeursrichting voor de ontwikkeling. Deze wordt omstreeks mei 2025 openbaar gemaakt. Het is goed mogelijk dat er toelichting gegeven moet worden op de mobiliteitskeuzes en -onderbouwing van de voorkeursrichting aan de raad in een technische briefing. Inbreng bij de participatie en communicatie met de omgeving maakt ook onderdeel uit van de opdracht. Er is ook afstemming nodig met externe stakeholders als Rijkswaterstaat, andere gemeenten, ProRail, NS en Provincie, met het oog op mobiliteitskeuzes in de nabije en verre toekomst in relatie tot deze ontwikkeling.
Opdrachtomschrijving
Waar nodig vanuit expertise van mobiliteit advisering / input leveren voor de vervolgonderzoeken:
Jij bent/hebt:
Als gemeente Utrecht geloven wij dat een diverse organisatie zorgt voor meer innovatie, creativiteit en een betere samenwerking. Om die reden streven wij ernaar om een zo’n inclusief mogelijke organisatie te zijn. Ben je benieuwd hoe wij dat doen? Lees dat op deze pagina.
Samenvijf: detacheren met impact
Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken: we bieden je uitdagend werk bij onze opdrachtgevers en geven je daarnaast iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreek jij je routine en heb je een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Samen zorgen we ervoor dat de maatschappij nog mooier wordt. We vertellen je er graag meer over.
We geven je de tijd om iets goeds te doen bij een maatschappelijke organisatie in jouw regio met behoud van salaris (lees meer).
We vinden een persoonlijke benadering en open communicatie belangrijk. Je staat er op je opdracht nooit alleen voor.
Je wordt onderdeel van Samenvijf. We scoren een 8,9 op medewerkerstevredenheid (het is hier dus écht leuk! 😉).
We focussen op (werk)geluk, persoonlijke groei en geven je de kans om je als professional verder te ontwikkelen bij opdrachtgevers.
Een aantrekkelijk salaris, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en genoeg vakantiedagen om weer helemaal op te laden.
Neem een kijkje tussen onze vacatures en ontdek of er iets passends voor jou tussen zit. Staat je ideale vacature er nu niet tussen? Doe dan een open sollicitatie en schrijf je in bij Samenvijf.