Deel deze vacature

Deze vacature is gesloten

Adviseur Jeugd, (preventie van) Jeugdhulp – Nieuwegein

Opleidingsniveau
HBO/WO
Locatie
Nieuwegein
Uren
32 uur
Startdatum
09 januari 2023
Reageren t/m
Vacature gesloten

Dit ga je doen

Voor de gemeente Nieuwegein zoeken we een Adviseur Jeugd, (preventie van) Jeugdhulp.

Je richt je op de onderwerpen welzijn, de jeugdhulp en kwetsbare jongeren. Je houdt je onder andere bezig met de volgende themaÂ’s:

Beleidskader Jeugd
Ze hebben behoefte aan een vernieuwde leidraad om het jeugdbeleid in de aankomende jaren visiegericht door te ontwikkelen. Belangrijke thema’s hierin zijn een positief opvoed- en opgroeiklimaat, een optimale schoolloopbaan, toeleiding naar passende ondersteuning, en effectieve, efficiënte en integrale jeugdhulp. Samen met collega’s vanuit het jeugdbeleid, Geynwijs en andere beleidsterreinen geef jij het nieuwe beleidskader Jeugd vorm. 

Implementatie van de nieuwe inkoop Jeugdhulp
Vanaf 1 juli 2023 starten contracten vanuit de nieuwe regionale inkoop van de jeugdhulp. Met de nieuwe inkoopstrategie willen Lekstroomgemeenten het transformatieproces binnen het sociale domein stimuleren met als uiteindelijk doel: hulp en ondersteuning die het best past bij de inwoners binnen de Lekstroom, integraal, effectief en die ook de kosten beheersbaar houdt. Om die reden is gekozen voor een nieuwe inkoopsystematiek. Om ervoor te zorgen dat ze deze transformatie ook echt kunnen waarmaken geef jij samen met Geynwijs, het Sociale Team van Nieuwegein, de implementatie ervan vorm.

Grip op de jeugdhulp
Vanuit de transformatie agenda Sociaal Domein en het beleidskader Jeugd willen ze de doorontwikkeling en transformatie verder vormgeven die ze in 2015 zijn gestart. De uitdaging is niet eenvoudig. Ze zien op onderdelen dat problematiek eerder wordt gesignaleerd waardoor erger wordt voorkomen. Maar ook zien ze dat jeugdigen in Nieuwegein nog regelmatig intensieve en langdurige trajecten nodig hebben. Jij gaat er mede aan bijdragen dit steeds meer te voorkomen. Dit doe je onder andere door het voeren van accountgesprekken met aanbieders en het organiseren van een netwerkbijeenkomst voor onze partners binnen de GGZ en het preventieve veld.

Jongerenwerk
Er is op dit moment veel (bestuurlijke) aandacht voor het welzijn en de veiligheid van de jeugd. Vanuit verschillende signalen uit de stad zijn er ideeën en wensen om de jeugd beter te ondersteunen in de groei naar volwassenheid. Het jongerenwerk heeft daarin een belangrijk rol. Jij brengt de verschillende perspectieven bij elkaar en denkt samen met alle betrokkenen uit hoe de gemeente de doorontwikkeling van het jongerenwerk het beste kan ondersteunen. 

Nationaal Programma Onderwijs
Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) zetten ze in op het versterken van de samenwerking tussen Geynwijs, de kinderopvang, het onderwijs, het voorliggend veld en de jeugdhulp; de mentale weerbaarheid van jeugdigen en hun ouders; en (gelijke) onderwijskansen.  Als onderdeel van de werkgroep NPO leg je de verbinding tussen het NPO en de reguliere ontwikkelingen binnen het jeugdbeleid.

Jongvolwassenen
De overgang naar 18 jaar is voor jongeren een kwetsbare periode. Als je 18 bent wordt er veronderstelt dat je zelfstandig bent. Geldzaken, werk, onderwijs, wonen en ondersteuning moet je (met steun van) zelf regelen en organiseren. Jongeren zouden van deze overgang geen last moeten hebben. Jij bent onderdeel van de werkgroep jongvolwassenen, welke als doel heeft de samenwerking tussen verschillende domeinen op dit thema te bevorderen. Daarnaast ben je betrokken bij een bovenregionaal onderzoek gericht op het verbeteren van de aansluiting van de zorg op het MBO.

Samenvijf: tijd voor iets nieuws
Samenvijf staat voor een nieuwe manier van werken: we bieden je uitdagend werk bij onze opdrachtgevers en geven je daarnaast iedere week tijd om iets goeds te doen voor de maatschappij. Zo doorbreek jij je routine en heb je een werkweek met meer afwisseling en inspiratie. Samen zorgen we ervoor dat de maatschappij nog mooier wordt. We vertellen je er graag meer over.

Jouw profiel

  • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding op minimaal hbo-bachelor niveau;
  • Je beschikt over aantoonbare werkervaring binnen het sociaal domein.

Waarom Samenvijf

Impact maken

We geven je de tijd om iets goeds te doen bij een maatschappelijke organisatie in jouw regio met behoud van salaris (lees meer).

Betrokken werkgever

We vinden een persoonlijke benadering en open communicatie belangrijk. Je staat er op je opdracht nooit alleen voor.

Fijne werksfeer

Je wordt onderdeel van Samenvijf. We scoren een 8,9 op medewerkerstevredenheid (het is hier dus écht leuk! 😉).

Ontwikkelingsmogelijkheden

We focussen op (werk)geluk, persoonlijke groei en geven je de kans om je als professional verder te ontwikkelen bij opdrachtgevers.

Eerlijke beloning

Een aantrekkelijk salaris, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en genoeg vakantiedagen om weer helemaal op te laden.

Deze vacature is gesloten

Wil je toch meer weten over deze vacature of over Samenvijf? Neem contact op met via  of .

Sluit de vacature nog niet helemaal aan op jouw profiel? Neem contact met ons op via een open sollicitatie.
Onze aanpak

Het sollicitatieproces

1
Sollicitatie
Leuk! Je hebt je droombaan gevonden en gesolliciteerd. Binnen drie dagen nemen wij contact met je op.
2
Eerste gesprek
We leren je graag beter kennen om te kijken of je ambities aansluiten bij Samenvijf.
3
Gesprek bij de opdrachtgever
Tijdens een persoonlijk gesprek bij de opdrachtgever bespreek je vakinhoudelijke zaken en neem je een kijkje op je toekomstige werkplek.
4
Arbeidsovereenkomst
Hebben we een klik? Dan doen we jou een passend voorstel met mooie arbeidsvoorwaarden.
5
Gefeliciteerd!
Ben je akkoord met de arbeidsvoorwaarden? Welkom bij Samenvijf! We kijken uit naar een mooie samenwerking.

Relevante vacatures

Neem een kijkje tussen onze vacatures en ontdek of er iets passends voor jou tussen zit. Staat je ideale vacature er nu niet tussen? Doe dan een open sollicitatie en schrijf je in bij Samenvijf.

No data was found