Samenlive

Samenvijf = Louise

Zonder onze mensen zou Samenvijf niet bestaan.
Daarom brengen we in de reeks
Samenvijf = onze collega’s in beeld. Elk met hun eigen verhaal. Lees het verhaal van onze collega Louise, die zich naast haar werk als bron- en contactonderzoeker inzet voor Oekraïense vluchtelingen..

“De afgelopen twee jaren waren een mix van angst en stress, maar ook van veel geluk en nieuw ervaringen. Aan het begin van de coronapandemie liep ik stage in het ziekenhuis. Ik zag de eerste coronapatiënten binnenkomen en heb ze verzorgd. Na mijn stage ben ik als vaccinatiemedewerker aan de slag gegaan. Dat sloot goed aan bij mijn opleiding verpleeg- en verloskunde. Zo kon ik veel oefenen met vaccins klaarmaken en mensen vaccineren. Het was fijn dat ik anderen kon helpen en tegelijkertijd heb ik ook veel aan mijzelf en aan mijn eigen doelen kunnen werken. Ik ben steviger in mijn schoenen gaan staan en weet nu veel meer wat ik kan en wil.”

“Met het rustiger worden van de vaccinatiestraat en het stoppen van mijn studie kwam er veel tijd vrij. Daarom ben ik binnen de GGD overgestapt en begonnen als bron- en contactonderzoeker (BCO’er) in een gezellig team van collega’s. Ook ben ik gevraagd om voor de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te werken met Oekraïense vluchtelingen. Aan mij en mijn collega’s de taak om vluchtelingen vanuit de noodopvang een betere plek te geven zowel binnen de veiligheidsregio als landelijk. Ik doe dit met veel plezier en ga graag naar mijn werk.”

 “Social impact maken is voor mij sociaal betrokken zijn en met kleine gebaren groots van betekenis zijn voor een ander. Zo kunnen we allemaal iets doen en de wereld samen een stukje mooier maken”

 “Het komende jaar gaat weer veel veranderingen met zich meebrengen want in september ga ik met een nieuwe studie beginnen: rechten aan de Universiteit Utrecht. Ik hoop tegen die tijd ook een leuk plekje te vinden in Utrecht om te wonen. Totdat ik ga studeren blijf ik met plezier full-time werken. Pasgeleden heb ik te horen gekregen dat mijn contract verlengd gaat worden, super fijn! Ik zit hier echt op mijn plek en de communicatie met zowel GGD als Samenvijf is heel fijn. Samenvijf heeft mij erg geholpen met mijn eigen ontwikkeling. Ik weet nu beter wat ik wil doen en wat ik leuk vind.”

“Ik werk nu bijna anderhalf jaar via Samenvijf en in mijn werk heb ik precies de dingen gevonden die mij motiveren: mensen helpen en iets doen wat ik leuk vind en waar ik word uitgedaagd. Ik ben sociaal en hou ervan om met mensen te werken. Via mijn werk leer ik zoveel mooie mensen kennen met allemaal hun eigen bijzondere verhaal. Het is mijn drive om mij voor al deze mensen in te kunnen zetten. Daarnaast zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden of andere projecten waar ik in de toekomst aan mee kan werken. Samenvijf is heel flexibel.” 

“Social impact maken is voor mij sociaal betrokken zijn en met kleine gebaren groots van betekenis zijn. Een voor mij kleine handreiking kan voor iemand anders een nieuw begin of verbetering van het leven zijn. Dit probeer ik toe te passen in mijn werk en ook tijdens mijn vorige studie. Ik zie van dichtbij wat mensen raakt en hoe ze zich voelen. Dat heeft veel invloed op mij. Er zijn zoveel maatschappelijke problemen… die kunnen we niet allemaal zelf oplossen. Om hiermee om te gaan praat ik veel met mijn contactpersoon bij Samenvijf. Zij checkt af en toe hoe het met me gaat en helpt met problemen. Het is fijn om te weten dat er iemand is bij wie ik terecht kan.”

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!