Samenlive

Een geslaagd zomerfeest met de bewoners van ’s Heeren Loo

Zomerfeest Vrijwilligers Samenvijf

Op uitnodiging van onze maatschappelijke partner ’s Heeren Loo mocht Samenvijf helpen bij het jaarlijkse Zomerfeest op Woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijk. Het werd een zonovergoten middag met gezellige (food)markt, een kermis vol attracties, een handvol Samenvijf vrijwilligers en heel veel enthousiaste bewoners. Kortom, alle ingrediënten voor een zeer geslaagde Samenvijfdag. 

Zomerfeest

Woonzorgpark Willem van den Bergh is onderdeel van ’s Heeren Loo. Het park bestaat al bijna 100 jaar. Je vindt er veel voorzieningen zoals een supermarkt, kringloopwinkel, restaurant en bakkerij. Op al deze plekken worden de vaardigheden en talenten van mensen met een beperking benut. Het – inmiddels beroemde – Zomerfeest wordt ieder jaar georganiseerd en is niet alleen voor de bewoners, maar ook hun begeleiders, vrijwilligers en familie. Op het terrein is er van alles te doen en te beleven: Zo zijn er verschillende dagbestedings-activiteiten, een kermis vol spannende atracties, een beleeftheather en een muziekprogramma waarbij de voetjes van de vloer kunnen.

Lees hier meer over onze vrijwilligersdag bij Parnassia in Castricum.

Samenvijf Vrijwilligerswerk
Samenvijf Vrijwilligerswerk

Waardevolle ervaringen

’s Heeren Loo helpt mensen met een (verstandelijke) beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. Dat doen ze samen met de mensen die belangrijk voor hen zijn. Zo zorgen we samen voor een goed leven voor mensen met een beperking.

Patricia de Langen is werkzaam bij ’s Heeren Loo op de afdeling Vrije tijd & Vrijwilligers en vertelt ons over het belang van vrijwilligers voor haar organisatie:
”Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ervaringen opdoen of een onderdeel zijn van een groot evenement lijkt voor ons allemaal zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dit niet het geval. Hier zijn extra helpende handen voor nodig. Door inzet van vrijwilligers hebben onze bewoners deze waardevolle ervaringen kunnen opdoen. Ze werden gezien, deden mee, hoorden erbij en hebben enorm genoten!”

''Door inzet van vrijwilligers hebben onze bewoners deze waardevolle ervaringen kunnen opdoen. Ze werden gezien, deden mee, hoorden erbij en hebben genoten!''

Werk jij bij een zorginstelling of andere maatschappelijke organisatie en wil jij dat Samenvijf bij jou langs komt? Neem contact met ons op via info@samenvijf.nl

Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!