Samenlive

Spelletjesmiddag met de bewoners van Amsta De Werf

Samenvijfdag Amsta De Werf
Bij Samenvijf zetten we ons graag in voor mens en maatschappij. Dit doen we onder andere met onze gemeenschappelijke Samenvijfdagen, waarbij we ons een middag vrijwillig inzetten bij een maatschappelijke organisatie. Zo hebben wij eerder al eens gewandeld met gehandicapten, samen gesolliciteerd met jonge statushouders en ook een sport- en speldag georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit keer waren we bij Zorgcentrum Amsta De Werf in Amsterdam. Via NL Cares sloten we aan bij een gezellige spelletjesmiddag.

NL Cares

NL Cares inspireert mensen en bedrijven om hun tijd, vaardigheden en middelen in te zetten om de grote uitdagingen van onze tijd – zoals eenzaamheid bij ouderen, ongelijkheid en dakloosheid – aan te pakken. Met hun Vrijwilligersagenda, een online platform met vrijwilligersactiviteiten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht, maken ze het voor iedereen gemakkelijk social impact te maken. Je maakt een account aan, selecteert de stad, de datum en krijgt direct een lijst van mooie activiteiten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je vluchtelingen leren fietsen, eten uitdelen bij de voedselbank of pannenkoeken bakken voor ouderen.
Lees hier over onze vrijwilligersdag bij Parnassia in Castricum

Hart voor anderen

Samenvijf sloot dit keer aan bij een spelletjesmiddag bij Zorgcentrum Amsta de Werf in Amsterdam. Onze college Eline was er ook bij en mocht zich wagen aan een potje dammen tegen Henk: ‘Henk is een rustige, intelligente man die vroeger in de universiteitsbibliotheek heeft gewerkt. Gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies, want hij heeft me genadeloos ingemaakt (5-1). Ik heb het meest genoten van hoe hij opleefde door de intellectuele prikkeling, en van de glinstering in zijn ogen bij zijn zeges. Ik krijg er nog steeds een glimlach van op mijn gezicht.’
Eline werkt via Samenvijf als vaccinatiearts bij GGD Rotterdam en vertelt wat het voor haar betekent om zich, naast haar reguliere werkzaamheden, in te zetten als vrijwilliger op onze gezamenlijke Samenvijfdagen: ‘Ik vind het vooral heel erg leuk. In mijn werk als vaccinatiearts geeft de interactie met andere mensen – zowel collega’s als cliënten – me de meeste energie. Nieuwsgierig mogen zijn naar wie er tegenover me zit. Tijdens de Samenvijfdagen is dat ook zo. De Samenvijf-collega’s die ik tot nu toe heb ontmoet, hebben allemaal hart voor anderen. Het is fijn om op pad te gaan met gelijkgestemden en de onderlinge lol en warmte te kunnen delen met mensen die dat goed kunnen gebruiken.’
Ook onze collega Arzu was van de partij op deze Samenvijfdag en heeft een gezellige middag gehad: ‘Ik vind het belangrijk om er te zijn voor de medemens. Zonder de verplichting dat je iets moet doen, maar echt uit je hart. De voldoening is zeer groot voor mijzelf. Ik heb vandaag geholpen om koffie, limonade en verschillende borrelhapjes uit te delen aan de bewoners van Amsta De Werf. Aan het eind kreeg ik welgemeende complimenten van de bewoners en de medewerkster die ik hielp dat ze mij zo vrolijk vonden en dat ik de hele dag glimlachte.’ Wil je meer weten over Arzu en wat zij precies doet bij Samenvijf? Je leest het hier.

Bekijk onze vacatures

Wil je ook meer uit jezelf en je werkweek halen? Bekijk hier onze vacatures en ga binnenkort mee op een van de gezamenlijke Samenvijfdagen, voor meer afwisseling en zingeving in je werk.

Samenlive

Job Alert

Wil je altijd op de hoogte zijn van onze nieuwe vacatures?

Direct op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures? Schrijf je snel in!